Politie Twente


Persberichten Politie Twente 20 september 2002
Jan Camphuis: 053-4555350, sema: 06.57634981

Zuid-Twente:

"Auto" uit verkeer gehaald
02-073085
Enschede, Oldenzaalsestraat
Donderdagavond 19 september
Werd een 20 jr. Enschedeer als bestuurder van een voertuig, voor auto kon het bijna niet meer doorgaan, rijdend aangetroffen op de Oldenzaalsestraat Een groot aantal gebreken werd geconstateerd. O.a. waren de voorremmen versleten, gladde banden, geen voorbumper en dus geen kentekenplaat aan de voorzijde en een kapotte uitlaat. De 20 jr. deed vrijwillig afstand van het geheel. Wel worden de nodige pv's opgemaakt. De auto wordt in opdracht van justitie vernietigd.


Sleutel gestolen auto per post terug bij politie
02-069915
Enschede, Burg. van Veenlaan
Nacht van 8 op 9 sept. de diefstal, donderdag de 19e, sleutel terug in de post
In de nacht van 8 op 9 september jl., werd een auto ontvreemd vanaf de Burgemeester van Veenlaan. De 34 jr. eigenaar deed hiervan aangifte. Donderdag werd bij de politie een brief per post afgeleverd, met daarin de sleutel van de gestolen auto en een briefje van de dader dat de auto aan de Londenstraat stond geparkeerd en dat hij hem nu niet meer nodig had. Hij bedankte de eigenaar voor het gebruik. De auto werd inderdaad aan de Londenstraat aangetroffen en had geen schade. Alleen de tank was leeg.


Aanhoudingen na inbraak in winkel
02-763155
Enschede, Langestraat
Vrijdag 20 september omstreeks 02.20 uur
Een getuige meldde dat er werd ingebroken bij een winkel aan de Langestraat. Een van de ruiten was vernield en in de winkel werden, verstopt onder wat dozen, twee personen aangetroffen. Aangehouden werden een 54 jr. mevrouw en een 33 jr. man, beiden zonder vast woon of verblijfplaats. In de fouillering van de vrouw werd een hoeveelheid geld aangetroffen, dat uit de winkel bleek te zijn weggenomen. Beiden zijn meegenomen naar het bureau en daar voor de rest van de nacht opgesloten. Aan het bureau bleek bovendien dat de 33 jr. man niet was teruggekeerd van verlof uit de gevangenis in Hoogeveen. Hij zal dan ook naar Hoogeveen worden teruggebracht.


Aanhoudingen na vernieling auto's
02-763158
Enschede, Beltstraat
Vrijdag 20 september, omstreeks 03.45 uur
Door getuigen werden twee mannen aangewezen die even daarvoor vernielingen hadden gepleegd aan een drietal geparkeerde auto's. Van een van de auto's was de spiegel eraf getrapt. Beide mannen, Enschedeers van 42 en 46 jr., zijn aangehouden en voor verder onderzoek aan het bureau opgesloten.


Aanhoudingen na onderzoek diefstal portemonnee
02-761046
Haaksbergen, Trompstraat
11 sept. jl. diefstal, gisteren donderdag de 19e, aanhouding
Vorige week woensdag de 11e, werd door een 24 jr. mevrouw uit Haaksbergen, aangifte gedaan van diefstal van haar portemonnee met inhoud uit een van de kleedkamers van een sportcentrum aan de Spoorstraat te Haaksbergen. Naar aanleiding van o.a. opgegeven signalementen werd een onderzoek ingesteld. Naar aanleiding van dit onderzoek werden gisteren twee jongens van 15 en 16 jr. uit Rekken aangehouden, meegenomen naar het bureau en na in verzekering te zijn gesteld, opgesloten. Een deel van de buit werd bij een van de twee aangetroffen.


Aanhouding na oplichting
02-055982
Enschede, Veldhoflanden
2 en 17 juli jl. de oplichting en gisteren donderdag de 19e september de aanhouding
Gistermiddag zagen surveillerende politiemensen op de Zwedeweg een man lopen, waarvan zij wisten dat deze ter zake oplichting kon worden aangehouden. De man, een 23 jr. Enschedeer, werd aangehouden en meegenomen naar het bureau, waar hij in verzekering is gesteld en opgesloten.
18 juli jl. werd door de eigenaar van een tankstation aan de Veldhoflanden in Enschede, aangifte gedaan van oplichting. De 23 jr., had op 3 en 17 juli bij het tankstation getankt zonder te betalen. Beide keren had hij op een schuldbekentenis verkeerde gegevens ingevuld. Deze bekentenis had hij getekend omdat hij geen geld bij zich had. Na een onderzoek bleek het daarna te gaan om de 23 jr. en werd door de officier van justitie toestemming verleend voor aanhouding buiten heterdaad.


Gewond na val met bromfiets
02-763099
Enschede, Tusveldburg
Donderdag 19 september, omstreeks 20.10 uur
Een 16 jr. pizzabezorger uit Enschede, reed na zijn waren te hebben afgeleverd, over een verkeersdrempel op de Tusveldburg. Hij raakte aan het slingeren en kwam ten val. Met onbekend letsel is door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Alsnog pv voor belediging politiemensen
02-072841
Enschede, Wattstraat
Dinsdag de 17e jl. de belediging en gisteren het pv
Gisteren werd een 39 jr. Enschedeer ontboden aan het bureau Enschede-Oost. Hij werd ervan verdacht, dinsdag jl. twee vrouwelijk politiemensen op een ergerlijke wijze te hebben beledigd, toen zij bezig waren een hennepplantage te ontmantelen in een woning aan de Wattstraat in Enschede. Dinsdag was er geen gelegenheid geweest hem direct aan te houden, wel was bekend om wie of het ging. Gisteren is hij over de belediging gehoord en is hem een proces-verbaal aangezegd.