AutoRai

20-9-2002

Allerlaatste Coupé van Volvo naar Nederland!

De Volvo C70 Coupé heeft samen met de Volvo C70 Convertible een enorme bijdrage geleverd aan een nieuw Volvo-tijdperk. Een tijdperk waarin design, dynamiek en sportiviteit centraal staan.

Aangezien Volvo zich wil concentreren op de vraag naar de Volvo C70 Convertible, is de laatste Coupé inmiddels van de fabricage-band gerold. Onlangs zijn de sleutels van dit unieke exemplaar overhandigd aan een gelukkige Nederlandse eigenaar.

Dat gebeurde op donderdag 12 september bij Volvo-dealer Rutten in Venlo. Het gaat om de Volvo C70 Coupé Collection. Een speciale en unieke uitvoering waarvan slechts vijftig exemplaren op de markt zijn verschenen. Dit model heeft een bijzonder uitgebreide specificatie; alle succesvolle elementen uit de geschiedenis van de Volvo C70 Coupé zijn erin verzameld.

Zo beschikt de Collection over een 2.4T of T5-motor, gecombineerd met een automatische transmissie. Standaard is hij uitgerust met cruise control, een boordcomputer, een RTI navigatie- en verkeersinformatiesysteem, verwarmbare voorstoelen en een RDS radio met 3 cd-wisselaar en 4 x 100 Watt versterker. Ook aan het uiterlijk van de laatste Coupé is veel aandacht besteed. Zo is het allerlaatste exemplaar gespoten in de kleur Nautic Blue Pearl en is hij van binnen voorzien van soft lederen bekleding en een met leder bekleed stuurwiel. Kortom, een afscheid om over naar huis te schrijven, hetgeen de nieuwe eigenaar ongetwijfeld zal beamen

Er zijn nog enkele Volvos C70 Coupé Collection bij verschillende Volvo-dealers verkrijgbaar.