Gemeente Leiden

Spinnen in het Koetshuis

MILIEU EN BEHEER - In bezoekerscentrum het Koetshuis in de Leidse Hout is vanaf heden tot en met 27 november een spinnententoonstelling ingericht. Er valt van alles te zien en te beleven over deze beestjes.

De tentoonstelling is ook geschikt voor mensen die bang zijn voor spinnen! Wellicht zult u na bezoek de spinnen beter begrijpen. Alle getoonde spinnetjes zijn of dood of zitten veilig in een spinnenbak. Er zijn veel foto's, een video en een diaserie. Voor kinderen is er een opdrachtboekje en een kleurplaat.

De tentoonstelling 'Spinnen' is gemaakt door de spinnendeskundige Peter Koomen. Tot en met 27 november 2002 kunt u zondags van 14.00 tot 16.00 uur en elke woensdag van 13.00 tot 16.30 uur een kijkje nemen in Het Koetshuis. Het is gelegen aan de Groene Maredijk. Bezoekers die per auto komen, kunnen parkeren op het UVS-terrein aan de Oegstgeesterweg. Via het dammetje aan de achterzijde van het parkeerterrein kunt u naar de Groene Maredijk lopen. Bordjes wijzen verder de weg naar het Koetshuis. Nadere informatie: afdeling Natuur- en Milieueducatie, tel. (071) 521 49 96.