Gemeente Geldermalsen


Wekelijkse actualiteiten

* Collecte

* Verkeersbesluit

* Openbare raadsvergadering 24 september 2002
* Renovatie Nieuwe Steeg en Parallelweg Acquoy
* Verkeersmaatregelen in verband met de braderie en paardenshow te Geldermalsen op 21 september a.s.

* Burgerlijke stand

* Open huis voor nieuwe inwoners

* Problemen rond aanleg van kabel in de wijk Kalenberg
* Kapvergunningen

* Vrijwillige veiling van woonhuis te Geldermalsen
* Wie mag bouwen

* Wie wil bouwen

Collecte

In de periode van 22 tot en met 28 september 2002 is door de gemeente vergunning verleend voor de huis-aan-huis collecte van de NKGG, Nationale Collecte Verstandelijk Gehandicapten.

Gereserveerde parkeerplaats aan Achtersteweg te Meteren

Burgemeester en wethouders van Geldermalsen maken bekend, dat zij bij besluit van 10 september 2002 een parkeerplaats hebben aangewezen als algemene gehandicaptenparkeerplaats;

* Achtersteweg te Meteren nabij het sportcomplex
Deze plaats wordt aangewezen als gehandicaptenparkeerplaats door middel van plaatsing van bord E 6 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990.

Op een gehandicaptenparkeerplaats mag slechts worden geparkeerd:
1. een invalidenvoertuig of

2. een motorvoertuig op meer dan twee wielen waarin een geldige gehandicaptenparkeerkaart duidelijk zichtbaar is aangebracht.

De op dit besluit betrekkinghebbende stukken liggen met ingang van 20 september 2002 voor een ieder ter inzage tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

U hebt de mogelijkheid tegen (een deel van) dit besluit binnen 6 weken na de verzenddatum daarvan, een bezwaarschrift in te dienen bij burgemeester en wethouders van Geldermalsen, Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten:
* de naam en het adres van de indiener;

* de dagtekening

* een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht;

* een duidelijk omschrijving van uw bezwaar (wat is het bezwaar en waarom).

Voorts kunt u om een voorlopige voorziening vragen bij de President van de Arrondissementsrechtbank, Sector Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem, tel. 026-3592000.

Burgemeester en wethouders van Geldermalsen.

Openbare raadsvergadering 24 september 2002

Aanvang:

* 19.30 uur: informele gedachtenwisseling raad/college over actuele onderwerpen

* 20.00 uur: officiële vergadering

Plaats: gemeentehuis Geldermalsen

Agenda:

1. Opening.

2. Burgerspreekrecht.

3. Vaststelling raadsagenda.

4. Vaststelling notulen 16 juli 2002.

5. Ingekomen stukken en mededelingen.

6. Vaststelling bestemmingsplan regeling prostitutie Geldermalsen.
7. Vaststelling voorbereidingsbesluit ten behoeve van de ontwikkeling van een bestemmingsplan Masterplan Stationsomgeving.
8. Vaststelling voorbereidingsbesluit ten behoeve van het bestemmingsplan 'Bedrijventerrein Hondsgemet'.
9. Toekenning planschadevergoeding ex artikel 49 WRO aan de familie Verschoor- Müster, Wilhelminazijstraat te Meteren.
10. Idem aan de familie Van de Water- van Dulst, Dr. A. Kuyperweg te Beesd.

11. Voorstel tot het uitbrengen van een positief advies met betrekking tot aanwijzing als beschermd rijksmonument van Voorstraat 75 en 77 te Beesd en Prins Willem-Alexanderstraat 1 te Deil.
12. Voorstel tot vaststelling Provinciaal Restauratie Uitvoerings Programma 2003-2008.

13. Beschikbaarstelling krediet ten behoeve van de reconstructie kruising Randweg/Kennedylaan/Poppenbouwing te Geldermalsen tot een rotonde en verkeerskundige aanpassingen Randweg tussen de Provincialeweg en de Tielerweg.

14. Instemming met de Nieuwe Hollandse Waterlinie: de Gebiedsvisie-Zuid en ondersteuning van het voorontwerp Linieperspectief Panorama Krayenhoff.

15. Rondvraag.

De openbare vergaderstukken liggen voor een ieder tijdens de openstellingstijden in het gemeentehuis ter inzage (melden bij Communicatie).

Renovatie Nieuwe Steeg en Parallelweg Acquoy

Volgende week (week 39) start de renovatie van de Nieuwe Steeg ten noorden van de Provincialeweg N327 en de Parallelweg tussen de Tiendweg en Acquoysmeer.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door Verlaat wegenbouwbedrijf uit Hardinxveld-Giesendam en zullen ongeveer vijf weken in beslag gaan nemen.

Uitvoerder aannemingsbedrijf: dhr. W. de Haas, tel. 06-51296964
Opzichter gemeente: dhr. G. van Ledden, tel. 06-51699202
Verkeersmaatregelen in verband met de braderie en paardenshow te Geldermalsen op 21 september a.s.

In verband met de jaarlijkse braderie en paardenshow op zaterdag 21 september a.s. worden de volgende straten van 06.00 uur tot 17.00 uur afgesloten: de Kerkstraat en het zuidelijk deel van de parkeerplaats Achter 't Veer (Albert Heijn is gewoon bereikbaar).

In verband met de opbouw worden vanaf vrijdag 20 september a.s. vanaf 21.00 uur het Marktplein,

de Geldersestraat (voetgangersgebied) en de Rijksstraatweg (vanaf het stoplicht tot aan Adecco) afgesloten.

Gratis Parkeren tijdens braderie en paardenshow
Op zaterdag 21 september 2002 kunt u in de kern Geldermalsen, ter gelegenheid van de jaarlijkse braderie en paardenshow gratis parkeren.

Welkom in gastvrij Geldermalsen!

Burgerlijke stand

Geboorten:

* 22-7-2002: Willem Johannes van Tussenbroek, Nieuwegein
* 28-8-2002: Marinus van Dijk, Geldermalsen
* 29-8-2002: Elizabeth Schreuder, Meteren
* 30-8-2002: Anna Bouw, Meteren

* 1-9-2002: Esmee van Eck, Geldermalsen

* 2-9-2002: Guus Bullee, Acquoy

* 25-8-2002: Arnold Christiaan Huigens, Geldermalsen
* 27-8-2002: Hanneke Gerri Henny Aafje Wilders, Geldermalsen
Huwelijken:

* 9-8-2002: W.W.L.W. Hol en P. Dekker

* 29-8-2002: P. Mentink en Y.E. Netto

Overleden:

* 19-8-2002: Hendrika Damen, oud 72 jaar, Geldermalsen
* 24-8-2002: Margaretha Katharina Louisa Heuijerjans, oud 78 jaar, Geldermalsen

Open huis voor nieuwe inwoners

Jaarlijks vestigt zich een groot aantal mensen in onze gemeente. Het duurt dan vervolgens vaak geruime tijd voordat men de nieuwe woonomgeving echt goed leert kennen. In veel gevallen blijkt de vergaarde kennis/informatie zich dan te beperken tot de eigen woonplaats, dit terwijl de gemeente Geldermalsen daarnaast nog tien andere kernen binnen haar grenzen telt.

Eén keer per jaar wordt daarom in het gemeentehuis voor de nieuwe inwoners een zogenaamd 'Open Huis' georganiseerd. Door allerlei omstandigheden is de tussenliggende periode dit keer wat groter geworden. Vandaar dat nu de inwoners worden uitgenodigd die zich na 1 januari 2001 in onze gemeente hebben gevestigd.

Het 'Open Huis' vindt plaats op maandagavond 14 oktober a.s. en begint om 20.00 uur.

Men kan dan kennismaken met de leden van het college van burgemeester en wethouders die ook een toelichting geven op de inhoud van hun portefeuille en de plannen waarmee zij op dat moment bezig zijn. Daarnaast wordt in de hal van het gemeentehuis het nodige voorlichtingsmateriaal gepresenteerd. Vanzelfsprekend is er ook ruim voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen, discussie met gemeentebestuurders etc.

Alle nieuwe inwoners ontvangen deze week een persoonlijke uitnodiging in de bus. Ondanks een zorgvuldige voorbereiding kan het voorkomen dat we toch iemand hebben gemist. In dat geval kunt u zich altijd aanmelden bij mevrouw Peeks van de werkeenheid Communicatie, telefoon 586609, e-mail m.peeks@geldermalsen.nl

Problemen rond aanleg van kabel in de wijk Kalenberg

Verschillende bewoners van de derde fase van de in aanbouw zijnde wijk Kalenberg hebben de gemeente gewezen op problemen rond de aanleg van de UPC-kabel in hun wijk. Vele woningen blijken niet te zijn/worden aangesloten. Hoewel zelf geen partij, heeft de gemeente geprobeerd te achterhalen wat er precies aan de hand is.

Normaal gesproken geeft een projectontwikkelaar opdracht aan UPC om de door hem te bouwen woningen te voorzien van een kabelaansluiting. In het betreffende gedeelte van Kalenberg hebben drie van de vier projectontwikkelaars verzuimd dit te doen. Dit heeft tot gevolg dat er wel een kabel opgerold in de buurt ligt, maar dat de woonaansluitingen ontbreken.

De betreffende bewoners moeten nu zelf bij UPC een aanvraag voor een kabelaansluiting indienen. Dat kan via het bekende servicenummer 0900-1580. Na aanmelding ontvangt men van UPC een offerte die vervolgens voor accoord getekend moet worden teruggestuurd. Daarna wordt er een afspraak gemaakt voor de daadwerkelijke aanleg.

Kapvergunningen

Ter inzage: de volgende verleende kapvergunningen:
1. J. van Oosterum-Blom, Elzenbos 19 te Geldermalsen, voor het kappen van: 1 Cedrus Atlantica Glauca (19 september 2002);
2. P. Ruggenberg, Lindelaan 5 te Meteren, voor het kappen van 1 Cedrus Atlantica Glauca (19 september 2002);
3. A.D. Middelkoop, Geldersestraat 99 te Geldermalsen, voor het kappen van 4 coniferen (19 september 2002);
4. Woningbouwvereniging Volkshuisvesting, Maasstraat 1 te Enspijk, voor het kappen van 6 sierappels en 1 es (19 september 2002);
5. R.G. Monhemius, Oude Waag 22 te Beesd, voor het kappen van 1 wilg en 1 kersenboom (19 september 2002);

6. C. Haubrich, Luchtenburgstraat 6 te Deil, voor het kappen van 1 Robinia Pseudoacacia Frisia (19 september 2002);
7. J.F. Stegeman, Raamweg 55a te Tricht, voor het kappen van 1 blauwspar, 2 coniferen, 1 sierkers, 3 eikenbomen (19 september 2002);

8. J. Vermeltfoort, W. de Zwijgerweg 93 te Geldermalsen, voor het kappen van 1 naaldboom 25cm ø (19 september 2002).


* Inzagetermijn: zes weken, met ingang van de dag volgend op de verzenddatum van de beschikking (zie hierboven) aan de aanvrager.
* Bezwaar: schriftelijk, uitsluitend door rechtstreeks belanghebbenden gedurende de inzagetermijn.
* Toelichting: het bezwaarschrift moet gericht worden aan het college van burgemeester en wethouders en moet tenminste bevatten de naam en het adres van de indiener van het bezwaarschrift, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht en de gronden van bezwaar. Als u bezwaar ingediend heeft en indien het besluit voor u te zware gevolgen heeft om de beslissing op het bezwaarschrift af te wachten, kunt u eveneens meteen een voorlopige voorziening vragen bij de president van de arrondissementsrechtbank, Sector Bestuursrecht, Postbus 30160, 6803 AD ARNHEM, telefoon 026 - 3242933.
* Datum publicatie: 19 september 2002

VRIJWILLIGE VEILING VAN WOONHUIS TE GELDERMALSEN

(gelegen in plangebied Kalenberg)

Notaris mr R.E.Gh. Swane te Geldermalsen is voornemens om op maandag 30 september 2002 bij inzet (opbod) en op maandag 14 oktober 2002 bij afslag, telkens om 15.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis te Geldermalsen, Kuipershof 2, ten verzoeke van de gemeente Geldermalsen:

IN HET OPENBAAR TE VERKOPEN

Object

* Het vrijstaande woonhuis met bijbehorende grond, plaatselijk bekend als Laageinde 68a te 4191 NT Geldermalsen, uitmakende een ter plaatse kennelijk aangeduid gedeelte ter grootte van ongeveer 6.80 are van het perceel kadastraal bekend gemeente Geldermalsen sectie H nummer 1339;

Gunning

* Onder voorbehoud goedkeuring College van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Geldermalsen.

Aanvaarding

* De aanvaarding in eigen gebruik kan plaatshebben direct na betaling van de koopsom en van de kosten.

Betaling

* De betaling van de koopsom dient uiterlijk op donderdag 7 november 2002 plaats te vinden.

* De betaling van de kosten, lasten en overdrachtsbelasting dient plaats te vinden uiterlijk de achtste dag na de gunning.

Waarborgsom/bankgarantie

* Binnen 8 dagen na de gunning ten bedrage van 10 % van de koopsom.
Lasten

* De zakelijke lasten komen voor rekening van de koper vanaf 1 januari 2003.

Veilingvoorwaarden/Algemene Voorwaarden

* Voorzover daarvan niet is afgeweken zijn op deze verkoping van toepassing de Algemene Veilingvoorwaarden Registergoed 1993 van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie.

Legitimatie en Financiële gegoedheid

* Bieders/kopers dienen zich te legitimeren en een verklaring van hun bankrelatie over te leggen, waaruit blijkt dat de bieders/kopers in staat zijn om aan hun financiële verplichtingen te kunnen voldoen.

Bezichtiging

* Op de zaterdagen 21, 28 september en 12 oktober 2002 van 11.00 tot 13.00 uur en op de dag van de inzet- en afslagveiling van 14.00 tot 14.45 uur.

Nadere informatie

* Voor een veilingbrochure, waarin de (bijzondere) veilingvoorwaarden opgenomen zijn en nadere inlichtingen kan men zich wenden tot het kantoor van genoemde notaris Swane, Kerkstraat 36, 4191 AB Geldermalsen.

* tel: 0345 - 588 688 en fax. 0345 - 576 188
Wie mag bouwen

Ter inzage: de volgende verleende bouwvergunningen / positieve reacties op melding bouwvoornemen:

1. G. Vroon, Deilsedijk 42 te Deil, vergroten kapsalon (19 september 2002);

2. M. van Kessel, Alexanderstraat 7 te Geldermalsen, vergroten woning en oprichten berging/carport (19 september 2002);
3. A.P. Bouwman, W.J. van der Hooftstraat 43 te Meteren, vergroten woning (19 september 2002);

4. H. van Lier, Sterappel 6 te Geldermalsen, oprichten garage (19 september 2002);

5. F. Balk, Wilhelminastraat 27 te Meteren, oprichten dakkapellen (19 september 2002);

6. Stichting Rijdende School, Rijnstraat 74 te Geldermalsen, vergroten kantoorruimte (19 september 2002);
7. Heerlijkheid Marienwaerdt, Oude Waag 21 te Beesd, oprichten opslag- en produktieloods kaasmakerij (19 augustus 2002);
8. J. Voet, Parkweg 9 te Beesd, vergroten woning (19 september 2002);
9. T.G. van Veldhoven, Poppelenburgerstraat 34 te Geldermalsen, vergroten woning en oprichten berging (19 september 2002);
10. G.M. Koemans, Provincialeweg Oost 7a te Deil, oprichten bedrijfswoning (19 september 2002);

11. J. van Buuren, Willemstraat 22 te Geldermalsen, vergroten woning (19 september 2002);

12. J.A. Borg, Lange Akker 132 te Geldermalsen, vergroten woning (19 september 2002);

13. F. van der Toorn. Burensedijk 15 te Buurmalsen, gedeeltelijk vernieuwen hooiberg met schuren/voliere (19 september 2002);
14. Kerkenraad van de Gerefomeerde Gemeente te Tricht-Geldermalsen. Laan van Leeuwenstein 6 te Geldermalsen, oprichten onderwijshuisvesting (19 september 2002);


* Ter inzage termijn: zes weken, met ingang van de dag volgend op de verzenddatum van de beschikking (zie hierboven) aan de aanvrager.
* Bezwaar: schriftelijk, uitsluitend door rechtstreeks belanghebbenden gedurende de inzagetermijn.
* Toelichting: het bezwaarschrift moet gericht worden aan het college van burgemeester en wethouders en vermeldt uw naam, adres en handtekening, het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt en waarom. Degene die een bezwaarschrift heeft ingediend kan daarnaast aan de president van de administratieve kamer van de Arrondissementsrechtbank, postbus 30160, 6803 AD Arnhem, vragen een voorziening te treffen.

* Inlichtingen: vakbalie bouwen en wonen, telefoon 0345-586686.
* Datum publicatie: 19 september 2002.

Wie wil bouwen

Ter inzage: de volgende aanvragen om bouwvergunningen / meldingen bouwvoornemen:

1. M. de Jager, Krooiweg 29 te Deil, gedeeltelijk veranderen/vernieuwen woning (12 september 2002);
2. A.M. Reedijk, Laan 1940-1945 132 te Meteren, vergroten woning (12 september 2002);

3. A. Vroegh, J.H. Derksenstraat 43 te Meteren, oprichten tuinhuisje (12 september 2002);

4. M.van Snippenberg, Gerestein 9 te Deil, oprichten tuinhuisje (11 september 2002);

5. J. van Calcar, Bosmanskamp 25 te Geldermalsen, veranderen bedrijfsruimte (9 september 2002);

6. M.J.J. de Keijzer, Provincialeweg West 11 te Rumpt, veranderen/vergroten garage/berging (16 september 2002);
7. J. van Eijken, Koningsweg 91 te Geldermalsen, vergroten woning (16 september 2002);

8. D. Flinterman, Middelweg 10 te Tricht, vergroten woning (13 september 2002);


* Inzagetermijn: twee weken, met ingang van de dag volgend op de datum van publicatie.

* Toelichting: deze publicatie heeft slechts een informerend karakter, mogelijkheden voor het indienen van bezwaar zijn nu nog niet aanwezig, maar zullen te zijner tijd bekend worden gemaakt in de rubriek Wie mag bouwen.

* Inlichtingen: vakbalie bouwen en wonen, telefoon 0345-586686.
* Datum publicatie: 19 september 2002.