---
EMC lanceert nieuwe generatie software voor open opslagbeheer

---

Nieuwegein, 19/09/2002

EMC, wereldwijd marktleider in netwerken voor informatie-opslag, heeft binnen zijn AutoIS-programma de nieuwste generatie van EMC ControlCenter (ECC) voorgesteld. Blikvanger daarbij is een module die de automatische uitbreiding van de opslagcapaciteit beheert. Daarnaast verbeterde EMC zijn beveiligingssoftware voor opslagnetwerken. Klanten kunnen met de nieuwe softwaremodules hun opslaginfrastructuren verder automatiseren en beter beheren.

"EMC is erin geslaagd om zijn leiderspositie in informatie-opslag door te trekken naar open software voor opslagbeheer. Met onze AutoIS-producten bieden we klanten geïntegreerde producten om hun managementkosten te verlagen, de controle over hun opslagcapaciteit te verhogen en sneller te kunnen inspelen op veranderende economische vraag," aldus Joe Tucci, CEO van EMC.

Sinds de lancering van AutoIS in oktober 2001 zijn duizenden klanten EMC's softwareproducten gaan gebruiken om opslagnetwerken te beheren. Met de aanpassingen van vandaag kunnen klanten systemen van EMC, HP, HDS, IBM, Sun, Network Appliance en anderen vanuit een enkele gebruikersinterface gezamenlijk beheren.

Chris De Backer, vice-CIO van Belgacom: "Voor het beheer van onze heterogene systemen kwamen we als vanzelf uit op EMC's AutoIS. Onze visie op de automatisering en de openheid van een informatie-omgeving bleken perfect aan te sluiten bij die van EMC. AutoIS vergrootte onze onafhankelijkheid ten opzichte van de hardwareleveranciers. Bovendien wisten we er ook de productiviteit van onze operaties gevoelig mee te verhogen. Dankzij de nieuwste EMC software voor opslagbeheer zullen we kosten nog verder kunnen reduceren en onze leveringstermijnen verkorten."

EMC's AutoIS-software dient om het opslagbeheer te vereenvoudigen en te automatiseren. Dankzij AutoIS krijgen gebruikers makkelijker greep op de complexiteit van heterogene Supervision om opslagnetwerken te controleren en erover te rapporteren; Infrastructure Services om de informatie te kunnen verplaatsen; en Information Safety om gegevens te beveiligen.

De nieuwe en vernieuwde producten --Automated Resource Manager, SAN Manager, StorageScope, Common Array Manager, EMCLink en Replication Manager-- kaderen binnen het confrole- en beveiligingsgedeelte van AutoIS.

Automatisch capaciteitsbeheer
EMC's Automated Resource Manager (ARM) is een eerste nieuwe component van ECC. ARM is het eerste softwareprogramma waarmee het toevoegen en wijzigen van opslagcapaciteit volledig automatisch kan worden uitgevoerd. Manueel toevoegen en verplaatsen is duur en leidt vaak tot fouten. "Voordat onze klanten over Automated Resource Manager beschikten, kon de reactie op een simpele vraag naar meer capaciteit dagenlang duren. Nu wordt dat door het systeem in een paar minuten geklaard. Het IT-team kan zich daardoor concentreren op economisch belangrijkere taken," aldus Erez Ofer, vice-president Open Software bij EMC.

EMC's ARM-software ondersteunt zowel EMC als niet-EMC opslagsystemen, met inbegrip van EMC Symmetrix, EMC CLARiiON en HP StorageWorks. Ondersteuning voor systemen van derden is in de maak.

EMC SAN Manager (voorheen ESN Manager) is de eerste geïntegreerde beheersoftware voor opslagnetwerken. SAN Manager ondersteunt voortaan het beheer van HP StorageWorks, EMC Symmetrix en EMC CLARiiON en beheert centraal netwerkapparatuur van Brocade, McDATA, Qlogic en EMC Connectrix. Voor opslagsystemen van HDS, HP en Sun zorgt SAN Manager voor automatische herkenning, zoning en rapportage. SAN Manager kan makkelijk geïntegreerd worden met andere toepassingen voor opslagbeheer. Ook integratie met frameworks zoals HP OpenView, Tivoli Netview, Computer Associates Unicenter en Micromuse NetCool is mogelijk.

Het vernieuwde StorageScope kan nu over nagenoeg alle opslagapparatuur rapporteren, vanaf deze versie ook over HDS, HP, Sun en IBM-systemen. Zelfs niet-intelligente opslagsystemen, interne server-opslag en NAS-systemen worden ondersteund. StorageScope ondersteunde al EMC Symmetrix, EMC CLARiiON, EMC Celerra, naast systemen van Compaq en NetworkAppliance.

StorageScope rapporteert over het gebruik van opslagcapaciteit door opslagsystemen, netwerkapparatuur en servers. Gegevens daarover worden centraal bijgehouden in ECC. Via StorageScope kunnen die gegevens in aangepaste rapporten gegoten worden of geëxporteerd naar andere toepassingen.

Met EMC Common Array Manager kunnen gebruikers heterogene opslagsystemen automatisch herkennen en de status ervan controleren. Common Array Manager werkte al op systemen van HP, HDS, SUN, IBM en StorageTek, en biedt nu ook ondersteuning voor Network Appliance.

EMCLink vereenvoudigt probleemidentificatie en -analyse via online advies over Oracle en Microsoft SQL Server databases; Microsoft Windows, Sun Solaris, HP-UX, IBM AIX en Linux besturingssystemen; SAP R/3 en Microsoft Exchange toepassingen. EMCLink waarschuwt vooraf over potentiële prestatie- en capaciteitsproblemen. Hierdoor kunnen IT-beheerders snel de juiste oplossingen voorstellen en onvoorziene productieonderbrekingen vermijden.

EMC Replication Manager is software voor het beheer van gegevensduplicaten en automatiseert praktisch elke procedure daarvoor. De nieuwste versie van Replication Manager biedt ondersteuning aan EMC CLARiiON en HP StorageWorks, aan SQL Server 2000, en Exchange 2000. Voorheen bood het al ondersteuning aan het bestaande Symmetrix-systeem en Oracle-toepassingen.

Het overkoepelende EMC ControlCenter (ECC) is het enige geïntegreerde systeem voor opslagbeheer. ECC bestaat uit modules op een gezamenlijk platform die een efficiënter beheer van gemengde opslagnetwerken mogelijk maken. Via de gemeenschappelijke gebruikersinterface kunnen beheerders vanaf een plaats alle systemen zien, controleren en aanpassen waar nodig. Instelbare, geautomatiseerde procedures reduceren de noodzakelijke beheeractiviteiten, wat de kans op menselijke fouten sterk doet dalen.

Beschikbaarheid
EMC Automated Resource Manager, SAN Manager en de nieuwe versies van StorageScope en Common Array Manager zullen in november beschikbaar zijn. Replication Manager is er vanaf december. EMCLink werkt vanaf vandaag.
---
END

---
Over EMC - "Where information lives" - NYSE:EMC Als belangrijkste producent van systemen, software, netwerken en diensten voor de opslag van informatie, levert EMC de informatie-infrastructuur van de nieuwe economie.
Meer info op http://www.emc2.nl en http://emc.com EMC Nederland, Kathleen de Bondt , Edisonbaan 14 B, 3439 MN Nieuwegein, tel.: 030 630 5000,
fax: 030 630 5399, e-mail: debondt_kathleen@emc.com Nadere informatie voor de redactie:
NewsEngine PR, Ineke Tiesinga, tel. 020 567 2170 of e-mail: ineke.tiesinga@newsenginepr.com
Ref.:EMC0123-23191A