Besluitenlijst B&W Zevenaar

Nummer: 02.4730ONDERWERP:
Geldleningovereenkomst waarbij de gemeente Zevenaar de achtervangpositie inneemt.ADVIES:
Aangaan met het W.S.W. van de standaardovereenkomst tot geldlening ten behoeve van de door Stichting Vitalis te Amersfoort afgesloten vaste geldlening ten bedrage van 6.250.000,00 met nv Bank Nederlandse Gemeenten, waarbij het W.S.W. als garantieverlener optreedt en de gemeente Zevenaar de achtervangpositie inneemt.BESLUIT: Conform advies

Nummer: 02.4579ONDERWERP:
Aanleggen van een verkeerstafel en fietsstroken op de Groessenseweg.ADVIES:
Akkoord gaan met het aanleggen van een in rood asfalt uitgevoerde verkeerstafel op de kruising Groessenseweg-Hoevestraat en in rood asfalt uitvoeren van fietsstroken op de toeritten naar het viaduct in de Groessenseweg.BESLUIT:
Als volgt besloten:

1. Conform advies.

2. Een en ander schriftelijk vastleggen.

3. Voor portefeuillehouders verkeersveiligheidsaspecten nader in beeld brengen.

TOELICHTING:
Ten behoeve van de veiligheid vooral voor de fietsers op de Groessenseweg worden er in het kader van de aanleg van de Betuweroute voorzieningen getroffen.

Nummer: 02.4806ONDERWERP:
Handhaving uitstallingenbeleid Zevenaar-Centrum.ADVIES: De heer Straatman van de afdeling bedrijven als buitengewoon opsporingsambtenaar belasten met het toezicht en de handhaving van het voor het Centrum van Zevenaar vastgestelde uitstallingsbeleid.BESLUIT: Conform advies

Nummer: 02.4758ONDERWERP:
Bijdrage cursussen Liemerse Omroepstichting.ADVIES: Een bijdrage verlenen van 520,00.BESLUIT:
Als volgt besloten:
Aangezien het om vrijwilligers gaat de bijdrage verlenen (zie ook punt 02.2505).

Nummer: 02.4807ONDERWERP:
Grondwatersanering Pelgromhof.ADVIES:
Stand van zaken voor kennisgeving aannemen.BESLUIT: Conform adviesTOELICHTING:
Ter plaatse van de Pelgromhof is een langlopende grondwatersanering in uitvoering. Jaarlijks wordt de voortgang van de sanering vastgelegd. De onderzoeksresultaten van het derde jaar zijn bekend. Uit de resultaten blijkt dat het grondwater nog verontreinigd is. De doelstelling van de sanering nog niet is gehaald, de grondwatersanering wordt voortgezet.


Nummer: 02.3381ONDERWERP:
Vaststelling definitief subsidie Stichting Peuterspeelzalen Zevenaar.ADVIES:
Definitief subsidie 2001 van de Stichting Peuterspeelzalen Zevenaar vaststellen op 145.147,00 (f. 319.861,00).BESLUIT: Conform adviesTOELICHTING:
Na indiening van de jaarrekening wordt op basis van de subsidiegrondslagen het definitief subsidie voor de Stichting Peuterspeelzalen vastgesteld. De stichting beheert 5 peuterspeelzalen in de gemeente Zevenaar.

Nummer: 02.4756ONDERWERP:
Raadsvoorstel aanschaf GISVG-inningen.ADVIES:
De raad voorstellen een krediet van 32.965,00 beschikbaar te stellen voor de aanschaf van de module GISVG-inningen.BESLUIT: Conform adviesTOELICHTING:
Voor het opleggen van nota's en belastingaanslagen wordt gebruik gemaakt van het automatiseringspakket GISVG-heffingen van Centric. Dit pakket is inmiddels enige jaren in gebruik. Er dient thans een vervangende module te worden aangeschaft voor de inning van de nota's en aanslagen (incasso, aanmaning, dwangbevelen). De beoogde module GISVG-inningen sluit aan op de heffingenmodule.
Nummer: 02.4405ONDERWERP:
Gevelisolatie 9-tal woningen in het kader van het project Betuweroute.ADVIES:
NS RIB berichten, dat het college akkoord gaat met de te treffen geluidsisolerende maatregelen.BESLUIT:
Conform adviesTOELICHTING:
In het kader van de realisering van de Betuweroute dienen aan een aantal woningen geluidsisolerende maatregelen te worden getroffen teneinde te kunnen voldoen aan de in de Wet geluidhinder aangegeven binnenwaarden. Voor een deel van die woningen is inmiddels door een terzake deskundig bureau onderzocht welke voorzieningen daartoe nodig zijn. Met de bewoners van die woningen is een overeenkomst gesloten voor de uitvoering van de geluidwerende maatregelen. Op grond van de Wet geluidhinder dient de gemeente met die maatregelen in te stemmen alvorens tot uitvoering daarvan kan worden overgegaan.

Nummer: 02.4850ONDERWERP:
Agenda voor de raadsvergadering van 25 september 2002.ADVIES: Agenda voor kennisgeving aannemen en voorleggen aan de voorzitter van het raadspresidium.BESLUIT:
Conform advies

Nummer: 02.4842ONDERWERP:
Verzamelregister, vermeldende de krachtens afdoeningsmandaat genomen besluiten d.d. 5 t/m 11 september 2002.ADVIES:
Vaststellen conform voorstel.BESLUIT:
Conform advies

Nummer: 02.4843ONDERWERP:
Besluitenlijst vergadering B&W van Zevenaar d.d. 10 september 2002.ADVIES:
Vaststellen conform voorstel.BESLUIT:
Conform advies

Nummer: 02.4845ONDERWERP:
Verslag raadscommissie Grondgebied d.d. 11 september 2002.ADVIES: Verslag vaststellen conform concept.BESLUIT:
Als volgt besloten:

1. Het verslag wordt vastgesteld met enige tekstuele verduidelijkingen.

2. Parkeerproblematiek informeel bespreken met de raad op 18 september 2002.

Nummer: 02.4847ONDERWERP:
Zelfstandige projectprocedure ten behoeve van woningbouw Ooy.ADVIES:
1. Indieners van de zienswijzen berichten overeenkomstig de conceptbrief.

2. Procedure vervolgens middels het aanvragen van een verklaring van geen bezwaar als bedoeld in artikel 19a, lid 5 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bij het college van Gedeputeerde Staten.

BESLUIT:
Conform adviesTOELICHTING:
De gemeenteraad heeft in de openbare vergadering van 22 mei 2002 besloten het bestemmingsplan Ooy gewijzigd vast te stellen. Dit bestemmingsplan voorziet in de bouw van 200 woningen. Daarnaast is ter realisering van het project een zogenaamde zelfstandige projectprocedure gestart als bedoeld in artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. De inspraakprocedure is inmiddels doorlopen. Thans is gereageerd namens de heer G.H.J.M. Staring en Ten Brinke Bouw B.V. te Doetinchem, de heer M.W.J.M. Bitter en de heer A.G.H. Schoenmakers. De ingediende zienswijzen geven geen aanleiding de procedure te herzien dan wel te staken.

Nummer: 02.4848ONDERWERP:
Kredietaanvraag voor het woonrijp maken van de openbare ruimte in het bestemmingsplan Hagendel, gunning bestek 1137-02: Woonrijp maken Hagendel.ADVIES:

1. De raad voorstellen een krediet ad 54.030,00 excl. btw te verlenen voor het woonrijp maken van de openbare ruimte in het bestemmingsplan Hagendel.

2. Het bestek 1137-02 Woonrijp maken Hagendel opdragen aan Roelofs Wegenbouw BV voor een bedrag van 47.200,00 excl. omzetbelasting.

BESLUIT:
Conform advies

Nummer: 02.4849ONDERWERP:
Verslag raadscommissie Welzijn d.d. 10 september 2002.ADVIES: Verslag vaststellen conform concept.BESLUIT:
Als volgt besloten:
Het verslag wordt vastgesteld na verwerking van enige tekstuele aanpassingen.

Nummer: 02.4199ONDERWERP:
Verzoek van Geredja Indjili Maluku (Molukse Evangelische Kerk) voor een donatie in het kader van haar 50-jarig bestaan.ADVIES: Geen donatie aan Geredja Indjili Maluku verstrekken.BESLUIT: Conform adviesTOELICHTING:
Door Geredja Indjili Maluku (Molukse Evangelische Kerk) is in het kader van haar 50-jarig bestaan verzocht om een donatie. Omtrent herdenkingen van de komst van de Molukse gemeenschap naar Nederland, nu ruim 50 jaar geleden, heeft het gemeentebestuur in een eerder stadium met Stichting Dewan Maluku Zevenaar afgesproken alleen plaatselijke initiatieven, die door of via genoemde stichting worden georganiseerd, te ondersteunen. Het gemeentebestuur kent dan ook geen donatie toe.


---

© 2001/2002 - Gemeente Zevenaar