D66 Hilversum

D66 wil bereikbaarheid
Hilversum verbeteren

Actueel D66 Hilversum

D66 wil afspraken over terugdringen
autoverkeer Media Park

De Hilversumse D66-fractie wil dat de gemeente Hilversum afspraken gaat maken met Hilversumse bedrijven en instellingen om het woon-werkverkeer met de auto terug te dringen. Allereerst vindt de partij dat er goede afspraken moeten komen met het Media Park over dit zogenaamde 'vervoersmanagement'. Met ingang van 1 januari 2004 moeten de bedrijven op het Media Park maatregelen treffen om het autoverkeer terug te dringen. Dit zou een bijdrage moeten leveren aan het verbeteren van de bereikbaarheid van het Media Park.

D66 is van mening dat het Hilversumse gemeentebestuur zich actiever moet opstellen om te komen tot vervoersmanagement bij Hilversumse bedrijven en instellingen. Tot nu toe heeft de gemeente hier nooit concrete afspraken over gemaakt. Hier moet volgens de democraten verandering in komen. Het Media Park moet als voorbeeld gaan dienen voor het invoeren van vervoersmanagement bij andere bedrijven en instellingen in Hilversum. Tot nu toe is vervoersmanagement slechts bij een beperkt aantal bedrijven en instellingen in Hilversum structureel ingevoerd.

Vervoersmanagement is een proces waarbij gestreefd naar het terugdringen van het autogebruik. Dit door creatieve inzet van mogelijke alternatieve vormen van vervoer. Het uiteindelijke doel is een beperking van het aantal autoritten en aantal afgelegde kilometers per auto. Werknemers -maar ook bezoekers- moeten gestimuleerd worden zo min mogelijk per auto te reizen. Zij zouden meer gebruik moeten maken van het openbaar vervoer, de fiets en het gezamenlijk reizen. Ook zou er een ander parkeerbeleid gevoerd moeten worden. In een integraal vervoersplan moeten de bedrijven vaststellen hoe zij dit concreet willen invullen. De gemeente kan de bedrijven ondersteunen, bijvoorbeeld met het aanbieden van beter openbaar vervoer.

De bedrijven op het Media Park zijn al bezig met het opstellen van een integraal vervoersplan. Toch wil D66 door het sluiten van een convenant een stok achter de deur hebben om de bedrijven ook daadwerkelijk aan te kunnen spreken op uitvoering van de plannen. In het verleden zijn namelijk eerder plannen gemaakt waar echter maar weinig mee is gebeurd. D66 heeft haar ideeën vastgelegd in een voorstel dat in de commissie Verkeer en Buurt wordt besproken.

D66 HILVERSUM

Telefoon/fax:
035 - 6221539

Post naar:
D66-fractie
Gijsbrecht van Amstelstr. 105-B 1214 AW Hilversum