Gemeente Deventer

Steenbrugge, nieuwste woonwijk van Deventer

Steenbrugge, de nieuwste uitbreidingswijk van Deventer staat in de steigers. Nog niet letterlijk, maar de gemeente is gestart met de planvorming rond dit woningbouwproject. In Steenbrugge, het gebied ten noorden van de wijk Keizerslanden, worden vanaf 2007 de eerste woningen gebouwd. Na afronding van de bouw rond 2012 ligt er een aantrekkelijke woonwijk van minimaal vijftienhonderd woningen, die woonruimte biedt aan een veelzijdige groep bewoners. Voor het echter zover is, werkt de gemeente zorgvuldig aan de plannen voor het gebied. Een eerste stap in de planontwikkeling is gezet met het vaststellen van het Programma van Eisen voor Steenbrugge.

Programma van Eisen

Het college van burgemeester en wethouders heeft het Programma van Eisen (PvE) Steenbrugge op dinsdag 17 september vastgesteld. Het verwoordt de ambitie die de gemeente bij de ontwikkeling van Steenbrugge nastreeft. Daarnaast bevat het een analyse van het gebied en worden de belangrijkste uitgangspunten en randvoorwaarden genoemd die bij de ontwikkeling van de plannen een rol spelen. Hierbij gaat het om onderwerpen als woningbouw, landschap, cultuurhistorie en water. Tot slot geeft het PvE een eerste aanzet voor drie in het vervolg uit te werken modellen.

Deze drie modellen worden in het vervolgtraject verder uitgewerkt. Belangrijk onderscheid tussen de modellen is dat er één alleen voorziet in bebouwing ten zuiden van de Wechelerweg, terwijl de twee andere ook uitgaan van bebouwing aan de noordzijde van deze weg. Daarnaast is bijvoorbeeld ook het totale aantal woningen en de aard van de te bouwen woningen verschillend.

Vervolg

Op dit moment is de gemeente druk bezig met het opstellen van een Milieu-effectrapportage (MER). Het MER brengt de milieu-effecten van de drie genoemde modellen voor Steenbrugge in beeld. Naar verwachting verschijnt eind november de Startnotitie MER. In de startnotitie geeft de gemeente aan op welke manier ze milieu-effecten in kaart wil brengen en op welke aspecten getoetst wordt. Op de Startnotitie MER is inspraak mogelijk. Aan het begin van de inspraakperiode organiseert de gemeente hierover een informatieavond.

De uitkomst van het uiteindelijke MER-rapport wordt meegenomen in de besluitvorming over Steenbrugge. Volgens planning presenteert de gemeente in het najaar van 2003 de Structuurschets Steenbrugge. Dit is het stedenbouwkundig plan voor de wijk op hoofdlijnen.

Geïnteresseerd?

De gemeente vindt het belangrijk inwoners en geïnteresseerden bij haar plannen te betrekken. Bent u geïnteresseerd in de vorderingen rondom het project Steenbrugge? Dan kunt u uw naam doorgeven aan D. Snoeijers, telefoon 693719 of via e-mail:
d.snoeijers@deventer.nl.

U krijgt dan regelmatig een nieuwsbrief. Tevens ontvangt u dan een persoonlijke uitnodiging voor bijeenkomsten over Steenbrugge.

De laatste informatie over het project is terug te vinden op deze site: (doorklikken naar plannen/bouwen/Steenbrugge).