Nieuws uit B&W 2002 - Nieuws uit B&W van 17 Gemeente Gemert-Bakel


september

20-9-2002

Nieuws uit de vergadering van burgemeester en wethouders van Gemert-Bakel

van dinsdag 17 september 2002

Extra beplanking Willibrordusmolen Bakel

Momenteel vinden onderhoudswerkzaamheden plaats aan de Willibrordusmolen in Bakel. Met Monumentenzorg was de afspraak gemaakt dat zij de kwaliteit van de constructie zouden controleren, als de beplanking verwijderd was. Conclusie is dat de constructie in goede staat verkeert, maar dat de beplanking aan de wanden van de molenkast kwetsbare plekken heeft. Conform advies besluit het college om op de zijwanden van de molen een tweede laag beplanking aan te laten brengen. De meerkosten bedragen 8700 euro.

'Format' Nazareth-De Stroom-Ruijschenbergh ter inzage voor raadsleden

Het college deelt de raad mee dat een zogenaamd 'format' voor de aanpak van het gebied Nazareth- De Stroom- Ruijschenbergh in Gemert ter inzage ligt voor de komende raadsvergadering. De vergadering vindt komende donderdag 26 september plaats. Het college voert hiermee de opdracht uit die de gemeenteraad op 5 september heeft gegeven.

De 'format' heeft het college opgevat als: een stramien, een inhoudsopgave, die gedurende de planvorming van grof naar fijn wordt ingevuld. Het format is ingedeeld in een aantal fases, gekoppeld aan een tijdsperiode:


- Fase 0, inventarisatie en analyse: september 2002;

- Fase 1, toekomstbeeld: oktober-november 2002;

- Fase 2, stedenbouwkundige hoofdstructuur: november 2002 - maart 2003;

- Fase 3, programma van eisen: tijdsperiode nog te bepalen;

- Fase 4, masterplan Nazareth: tijdsperiode nog te bepalen;

- Fase 5a, uitwerking deelproject: tijdsperiode nog te bepalen;

- Fase 5b, uitwerking deelproject, enz.

Binnen elke fase komen verschillende elementen van het gebied aan bod. Soms globaal, soms gedetailleerd. Die elementen zijn: zorg; wonen; bebouwing; cultuurhistorie; beeldkwaliteit; infrastructuur en parkeren; inrichting openbaar gebied; relatie omgeving (centrum); kosten, opbrengsten en exploitatie.

Fasegewijs bebouwen kavel bedrijvenpark Wolfsveld, Gemert?

Bedrijvenkontakt Gemert-Bakel wordt gevraagd of de regels voor het bedrijvenpark Wolfsveld moeten worden aangepast. Een vraag is of het fasegewijs bebouwen een bouwkavel wenselijk is. Dit naar aanleiding van een concreet verzoek. Ook de verzoeker wordt hierover geïnformeerd

Voortzetting regionale samenwerking geluidssanering

Met ingang van 1 januari 2003 worden de budgetten voor geluidwerende maatregelen aan huizen toegevoegd aan het Investeringsfonds Stedelijke Vernieuwing (ISV). De regionale samenwerking tussen gemeenten op het gebied van de geluidssanering, middels maatregelen aan huizen, wordt na 1 januari voortgezet.

Gemert-Bakel lid van Vereniging Juridische Kwaliteitszorg

Het college besluit Gemert-Bakel aan te melden als lid van de Vereniging Juridische Kwaliteitszorg Lokaal Bestuur.

Start met maken nieuwe plattegrondkaarten van Gemert-Bakel

Het college besluit nieuwe plattegronden van Gemert-Bakel te laten maken. De huidige plattegrondkaarten uit 1997 zijn op. De nieuwe plattegrondkaarten worden tezijnertijd gratis huis-aan-huis verspreid in Gemert-Bakel en aan nieuwe inwoners worden uitgereikt. De kaart zal tegen een vaste prijs te koop zijn bij de lokale VVV. Het college besluit voor de uitgifte van de kaart samen te werken met een bedrijf uit Eindhoven en een drukkerij uit Gemert.

Bedenkingen tegen kantoorruimte Gemert ongegrond

Het college verklaart ingediende bedenkingen tegen de bouw van een kantoorruimte aan de Hazeldonklaan 41 in Gemert ongegrond. Het college verleent bouwvergunning en vrijstelling van het geldende bestemmingsplan (artikel 19 lid 3 Wet op de ruimtelijke ordening).

Handhaving voorschriften bestemmingsplan buitengebied Oudestraat Gemert

Het college besluit tot aanschrijving van bouwbedrijf Van Mil over het feit dat de activiteiten die plaats vinden op het perceel Oudestraat 116 in Gemert strijdig zijn met de voorschriften van het geldende bestemmingsplan buitengebied. Het bouwbedrijf moet stoppen met de bedrijfsmatige activiteiten op het perceel. Als hieraan niet wordt voldaan zal dit via een last onder dwangsom worden afgedwongen.

Handhaving Woningwet Virmundtstraat 91 in Gemert

In strijd met de Woningwet is aan de Virmundtstraat 91 in Gemert aan de voorzijde een te hoge erfafscheiding en aan de achterzijde een overkapping gebouwd zonder bouwvergunning. Een voorstel tot legalisering is niet geaccepteerd en de overtreding is ook niet ongedaan gemaakt. Het college besluit betrokkene aan te schrijven dat de overtredingen ongedaan moeten worden gemaakt.

Voorlopig besluit omschakeling agrarisch bedrijf De Mortel

Het college neemt het voorlopige besluit om de te volgen procedures voor de omschakeling van een agrarisch bedrijf aan de Breemhorstsedijk 15 in De Mortel voort te zetten. Een definitief besluit wordt pas genomen nadat de aanvrager de volwaardigheid van zijn bedrijf heeft aangetoond.

Geen medewerking uitbreiding bouwblok De Mortel

Het college besluit geen medewerking te verlenen aan een gewenste uitbreiding van een zogenaamd 'agrarisch bouwblok' aan de Bakelseweg 33 in De Mortel. Een bouwblok is het gebied binnen een perceel dat volgens het bestemmingsplan in principe bebouwd mag worden. De gewenste uitbreiding gaat ten koste van een stuk bos- en natuurgebied, opgenomen in de ecologische en de groene hoofdstructuur (Streekplan Noord-Brabant).

Verzoek om bouwen huis op plaats van kuikenstallen (Gemert) in bestuurlijk overleg

De gemeente heeft een verzoek ontvangen om aan de Witte Brug in Gemert deel van de aanwezige kuikenstallen te mogen slopen en op de grond vervolgens een huis te bouwen. Het college besluit de gemeenteraad te vragen om onder voorwaarden in te stemmen met het volgen van een vrijstellingsprocedure van het geldende bestemmingsplan (artikel 19, lid 1 Wet op de ruimtelijke ordening). Het college wenst dat alle stallen aan de Witte Brug worden gesloopt. Er vindt overleg plaats met de monumentencommissie en provincie, bovendien is er gelegenheid tot inspraak.

Agrarische bestemming perceel Kreijtenberg Milheeze blijft voorlopig zo

Gevraagd is om een perceel grond aan de Kreijtenberg in Milheeze op te nemen in het komplan en een woonbestemming te geven. Momenteel ligt het in het bestemmingsplan buitengebied met bestemming 'agrarisch gebied'. Het college besluit vooralsnog geen medewerking te verlenen aan het verzoek.

oo00oo