Praktijk Onderzoek Bloembollen en Bolbloemen


Veel geïnteresseerden op de Kennismanifestatie Biologische Teelten

Op donderdag 19 september 2002 jl. is op de PPO-locatie in Horst-Meterik een grote Kennismanifestatie Biologische Teelten gehouden. Ruim 250 bezoekers afkomstig uit verschillende sectoren konden onderling hun ervaringen uitwisselen.

De dag werd feestelijk geopend met een toespraak door Ria Beckers, waarna de bezoekers zich verspreidden over de diverse activiteiten.

Ria-Beckers2.jpg (8982 bytes)

standbezoek2.jpg (7613 bytes) Op de Kennismanifestatie is een schat aan praktijkgerichte kennis en informatie voorbijgekomen gericht op biologische telers en telers die (willen) omschakelen naar biologisch. Er waren informatiestands met verschillende thema's, zoals organische stof in de bodem, onkruidbestrijding, rendabiliteit van biologische bedrijven, nutriënten en afzet.

Op het veld vormden zich grote groepen geïnteresseerden die de demonstraties onkruidbestrijding nauwgezet hebben gevolgd. Verschillende machines waren in actie te zien, zoals de vingerwieder, de vingerborstelwieder, de rotorwieder, de aangedreven eg, en de torsiewieder. De bezoekers hebben ook diverse rondleidingen gevolgd door kassen en percelen waar proeven worden gedaan naar biologische teelt van kasasperge, zomerbloemen en asperge in de vollegrond. veldbezoek-tractor6.jpg (11902 bytes)

Ook de rondleidingen langs biologische bedrijfssystemen van boomteelt en vollegrondsgroenteteelt werden drukbezocht.
Op de bedrijvenmarkt was volop gelegenheid kennis te maken met andere bedrijven in de biologische keten, zoals toeleveranciers en afnemers. Ook hier was er veel gesprekstof.

Alle bezoekers hebben een informatiemap gekregen met een bundeling van de informatie uit de verschillende thema's. Mocht u interesse hebben in deze informatiemap, dan kunt u contact opnemen met Herman van Keulen: tel. 0317 - 478352, e-mail: h.van.keulen@ppo.dlo.nl (Zolang de voorraad strekt).

Top