Nieuwsbericht

vrijdag, 20 september 2002, 15.10 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Diefstal auto
Heerhugowaard, donderdag 19 september 2002. Van woensdag op donderdag werd tussen 19.30 en 15.00 uur een personenauto ontvreemd vanaf de van Bruggenlaan in Heerhugowaard. Het ging hier om een zwarte Opel Astra met kenteken 39-JS-BD.

Aanrijding met drank
Alkmaar, vrijdag 20 september 2002. Op vrijdagmorgen omstreeks 05.55 uur raakte een 28-jarige man uit Alkmaar betrokken bij een eenzijdig ongeval op de Wageweg te Alkmaar. De man reed in een personenauto over de Kanaalkade met een snelheid van ongeveer 100 km per uur. Ter hoogte van de Friesebrug, aan de zijde van de Wageweg, raakte de auto in een slip en belandde tegen een lantarenpaal. De bestuurder bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 500 ugl, terwijl het wettelijk maximum op 220 ugl (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht) is gesteld. Toen de politie het rijbewijs wilde invorderen, bleek dit reeds ingevorderd te zijn. Hij reed derhalve zonder rijbewijs. Ook was de auto niet verzekerd. De verdachte kreeg een proces-verbaal.

Aanrijding met letsel
Heerhugowaard, vrijdag 20 september 2002. Op vrijdagmorgen omstreeks 06.45 uur vond er op de Middenweg te Heerhugowaard een aanrijding plaats waarbij een 38-jarige man uit Heerhugowaard gewond raakte. Een 29-jarige man uit Heerhugowaard reed in een bedrijfsauto over de Middenweg en wilde linksaf een inrit oprijden. Hierbij liet hij het slachtoffer, dat op een snorfiets vanuit tegengestelde richting aan kwam rijden, niet voorgaan. Er ontstond een aanrijding waarbij het slachtoffer verwondingen aan zijn hoofd opliep. Hij werd voor controle overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar.

NOORDKOP

Kunstwerk Wolkers vernield
Oudeschild, vrijdag 20 september 2002. In de nacht van donderdag op vrijdag is een kunstwerk van Jan Wolkers door onbekenden vernield. Het kunstwerk stond aan de Redoute te Oudeschild. Het bestond uit drie glasplaten op een granieten sokkel. De glasplaten zijn met grof geweld totaal vernield. Ook de sokkel liep ernstige schade op. De technische recherche heeft een technisch onderzoek ingesteld. Ook werd een buurtonderzoek ingesteld. Uitwaterende Sluizen, eigenaar van het object, heeft aangifte gedaan van vernieling. Op 15 maart 2002 werd een deel van het kunstwerk ook al vernield.

Vermist meisje weer thuis
Groenveld, vrijdag 20 september 2002. Het 18-jarige meisje uit Groenveld, dat verleden week plotseling verdween, is weer thuis. Vanmorgen vroeg nam zij zelf contact op met haar familie.

WESTFRIESLAND

Alcoholcontrole
Enkhuizen, donderdag 19 september 2002. Op donderdagavond omstreeks 20.35 uur werd op de Flevolaan in Enkhuizen een 24-jarige vrouw uit Amersfoort in een personenauto gecontroleerd. De vrouw bleek alcohol te hebben gebruikt. Zij blies 420 ugl. Dat is bijna twee maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ugl (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De vrouw kreeg een proces-verbaal.

Aanhoudingen bij vechtpartij
Enkhuizen, donderdag 19 september 2002. Op donderdagavond omstreeks 20.45 uur werd de politie geroepen bij een vechtpartij bij een café aan de Dijk te Enkhuizen. Ter plaatse meldde zich een 38-jarige man uit Enkhuizen. Hij gaf aan te zijn mishandeld in het café. Toen zij stonden te praten kwam een 24-jarige man uit Enkhuizen uit het café. Hij werd herkend als de verdachte van de mishandeling. Op het zien van de verdachte liep de aangever naar hem toe en gaf hem een harde kopstoot. Doordat het incident zich op straat afspeelde begon het publiek zich met de zaak te bemoeien. Een 33-jarige man uit Enkhuizen probeerde de aangever steeds weer uit te lokken. Aanwijzingen van de politie om zich te verwijderen werden niet opgevolgd. In plaats daarvan ontstond er een gevecht tussen hem en de aangever. Toen de aangever door de politie werd aangehouden wist de man, die aanvankelijk als verdachte werd aangemerkt, hem hard in het gezicht te schoppen.
Alle drie mannen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier werden twee van hen onderzocht door een arts. Deze achtte het noodzakelijk dat de aangever werd doorgestuurd naar het ziekenhuis. Dit slachtoffer bleek een gebroken neus en een hersenschudding opgelopen te hebben.

Inbraak woning

- Hoorn, vrijdag 20 september 2002. In de nacht van donderdag op vrijdag werd tussen 21.00 en 04.00 uur ingebroken in een woning aan de Drieboomlaan in Hoorn. De daders kwamen binnen door twee ruiten, aan de achterzijde van het pand, te vernielen. De gehele woonkamer werd doorzocht. Hieruit verdwenen een GSM, een fotocamera en 170 CD's.
- Wijdenes, vrijdag 20 september 2002. Op vrijdagmorgen werd tussen
01.30 en 08.00 uur ingebroken in een woning aan de Raadhuisstraat te Wijdenes. De daders zijn binnen gekomen met behulp van de z.g. gaatjesboormethode bij een raam aan de achterzijde van het pand. De woonkamer werd geheel doorzocht. Men mist onder anderen foto- en videoapparatuur, een computer, een GSM en geld.