Gemeente Soest

Berichten n.a.v. B&W-besluiten d.d. 17 september 2002

Subsidie inburgering

Stichting Vluchtelingenwerk/Opvang Nieuwkomers ontvangt een subsidie van 23.370 voor inburgering van tien inburgeraars. De stichting verzorgt voor de gemeente Soest de uitvoering van de wet Inburgering Nieuwkomers. Eerder kreeg de stichting geld voor 70 inburgeringstrajecten.

Afhaalpizzeria
Op de begane grond van het pand aan de Burgemeester Grothestraat 36 mag een afhaalpizzeria en verkoop van delicatessen worden gevestigd. Volgens het geldende bestemmingsplan is detailhandel toegestaan. In dit pand is momenteel de La Vie Shop gevestigd.

Subsidie gastouderbureau
Het gastouderbureau Hilversum-Soest ontvangt voor het jaar 2003 15.000 subsidie van de gemeente Soest. Dit bedrag wordt betaald uit de vrijgekomen reservering van de stimuleringsgelden.

Groot Soester Dictee
Op 27 november om 19.30 uur vindt in de raadzaal van het gemeentehuis het Groot Soester Dictee plaats. Het dictee wordt georganiseerd door SLAS, Stichting Literaire Activiteiten Soest.

Kapsalon Soesterbergsestraat
Kapsalon Trendies hairstyling mag zich vestigen in het pand aan de Soesterbergsestraat 14 te Soest. Deze bestemming is niet in strijd met het geldende bestemmingsplan en past in het winkelconcentratiebeleid van de gemeente Soest.

Rotonde Dalweg-Steenhoffstraat
Op de kruising Dalweg-Steenhoffstraat gaat de gemeente Soest een rotonde aanleggen. De boom voor de kerk en de boom aan de kant van de Rabobank moeten worden gespaard. Ook moet bij de aanleg rekening worden gehouden met ruimte voor de brandweerauto's.
---