Politie Zaanstreek-waterland

Persdagrapport Zaanstreek-Waterland


* Samenstelling Jelle Egas

* Piket Martin Eijben


---

13:04 11-SEP-02
loc.: PURMEREND, WATERLANDLAAN
Serie diefstallen in kleedruimte ziekenhuis opgelost Met de aanhouding op 11 september van een 18-jarige laborante maakte het wijkteam Weidevenne in samenwerking met de recherche een einde aan een serie diefstallen uit een kleedruimte van het waterland ziekenhuis. De verdachte uit West Beemster bekende tien diefstallen van kleine en grotere geldbedragen (maximaal ¤ 150) te hebben gepleegd uit geldnood.

15:30 19-SEP-02
loc.: PURMEREND,
Diefstal op bedrijfsterrein
Op donderdagavond stalen onbekenden een trilplaat en een aanhanger vanaf het terrein van een bouwbedrijf. De scharnieren van het toegangshek waren verwijderd en het hek was in z'n geheel verwijderd. Vermoedelijk is men met een voertuig het terrein opgereden waarna men de aanhanger en trilplaat wegnam.

20:27 19-SEP-02
loc.: ZAANDAM, CZAAR PETERPLANTSOEN
Voltooide inbraak in woning
Bewoners van een woning aan de Czaar Peterplantsoen ontdekten bij thuiskomst dat er was ingebroken in hun woning. Men heeft zich toegang tot de woning verschaft door de achterdeur en de poort open te breken. De woning bleek geheel doorzocht. Vanuit de woning zijn sierraden weggenomen.

20:33 19-SEP-02
loc.: PURMEREND, SALLAND
Vernielers aangehouden
Een politieman hield in zijn vrije tijd twee knapen van 14 en 16 jaar uit Purmerend aan op verdenking van het vernielen van een ruit van een schoolgebouw. De diender zat in een klaslokaal waar een ouderavond werd gehouden toen de aanwezigen werden opgeschrikt door glasgerinkel. Hij rende naar buiten en wist daar de jongens aan te houden. De knapen bekenden de vernieling en zullen een HALT straf krijgen.

21:14 19-SEP-02
loc.: ZAANDAM, H GERHARDSTRAAT
Aanrijding bromfiets met fietsers
Bij een aanrijding tussen een brommer en twee fietsen raakten twee betrokkenen licht gewond De bromfietser, een 19 jarige man uit Oostzaan reed vanaf de Peperstraat richting rotonde. Uit de K. Kanstraat kwamen twee fietser die vermoedelijk geen voorrang verleenden aan de bromfietser. De sturen haakten in elkaar en de bromfietser en een van de fietsers kwamen te vallen. Een 19-jarige Zaandamse fietster en de 17-jarige passagiere, afkomstig uit Oostzaan, van de brommer zijn beiden afgevoerd naar de Heel voor controle.

21:26 19-SEP-02
loc.: ZAANDAM, WESTZANERDIJK
Inbrekers op de vlucht
Bij thuiskomst ontdekten de bewoners van een pand aan de Westzanerdijk dat de benedendeur open stond en dat er braakschade was aan deze deur. Meneer is naar binnen gegaan en hoorde stommelen boven, vervolgens zag mevrouw dat er twee personen via het kamerraam op het balkon sprongen. Een verdachte sprong direct naar beneden en rende weg. De andere bleef eerst op het balkon zitten en is vervolgens de kamer weer in gegaan via het raam. Vervolgens heeft deze tweede verdachte via een raam aan de voorzijde de woning verlaten. Bij controle van de woningbleek dat de slaapkamer doorzocht was en dat er diverse spullen op het bed lagen. Vermoedelijk zijn de verdachten zonder buit op de vlucht geslagen. Een onderzoek in de omgeving leverde niets op.

11:14 20-SEP-02
loc.: MONNICKENDAM, 'T SPIL
Waarschuwing voor verloren medicijnen
In een supermarkt aan 't Spil liet een vrouw donderdagmiddag omstreeks 12:00 uur per abuis haar zwarte handtas achter. In de tas zaten een aantal verpakkingen met medicijnen die bij ondeskundige inname gevaarlijk zijn. In de zwarte hadtas zaten:

- Fluorcepan 30 mg 7 stuks (slaaptabletten)

- Dormicum 7.5 mg 4 stuks (slaaptabletten),

- Triptisol 75 mg 14 stuks (anti depressiva),

- Dipiperon 20 mg 14 stuks (kalmeringstabletten),
- Transene 5 mg 7 stuks (kalmeringstabletten),
- Transene 10 mg 7 stuks (kalmeringstabletten).
De politie verzoekt om bij aantreffen van de tas of de medicijnen contact op te nemen met 0900-8844 of met het wijkteam Monnickendam.

23:54 19-SEP-02
loc.: KOOG AAN DE ZAAN, HOOGSTRAAT
Decorateur breekt pols bij val
Een 38-jarige decorateur uit Almere brak vermoedelijk zijn pols bij een val met een ladder. De man was in een zaal op 4 meter hoogte bezig om decoratiemateriaal aan te brengen toen de ladder op de gladde houten vloer onderuit schoof. Van deze ladder ontbraken de rubberen uiteinden aan de onderzijde. Het slachtoffer werd naar ziekenhuis de Heel gebracht.

Verkeershandhaving
J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80

8:00-11:00 19-SEPT-02
ZAANDAM, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM
81 km per uur binnen de bebouwde kom
Tijdens een verkeerscontrole in het centrum van Zaandam werden vier bestuurders bekeurd voor het overschrijden van de snelheidslimiet. De snelste bestuurder reed 81 km per uur op het gedeelte van de Provincialeweg waar 50 km per uur is toegestaan. Een bromfietser die zonder helm reed werd staande gehouden. Bij nadere controle bleek hij ook geen bromfietsverzekering te hebben. Nadat de motoragent de persoon had uitgelegd wat de gevolgen kunnen zijn van het rijden op een onverzekerde bromfiets, besloot de bestuurder snel te handelen. Nog geen kwartier later had hij zijn bromfiets verzekerd en kon een bewijs van voorlopige dekking aan de motoragent laten zien. De man had geluk en kreeg alleen een boete voor het rijden zonder helm.

16:30-17:30 19-SEPT-02
ASSENDELFT, COMMUNICATIEWEG WEST
Gordelcontrole
Op de Communicatieweg-west in Assendelft kregen zes mensen donderdagmiddag een boete omdat zij geen autogordel droegen. Tijdens de gordelcontrole werd ook nog een bestuurder bekeurd omdat hij met een aanhanger reed zonder dat hij in het bezit was van een B-E rijbewijs.

20:00-21:45
ZUIDOOSTBEEMSTER, PURMERENDERWEG
21:22 19-SEPT-02
PURMEREND, KOEMARKT
23:30-02:30 19/20-SEPT-02
PURMEREND, A7 PURMEREND ZUID
Alcoholcontrole
Donderdagavond en -nacht vonden op verschillende plaatsen in de regio alcoholcontroles plaats. Zes bestuurders die teveel gedronken hadden, werden aangehouden. Op de Purmerenderweg in de Zuidoostbeemster werd een 33-jarige bromfietser aangehouden. hij had een alcoholgehalte van 260 ug/l en kreeg een boete, een rijverbod van een uur en een proces-verbaal. Op de Koemarkt in Purmerend werd een 54-jarige automobilist uit Wormer aangehouden. De man had de norm ruim overschreden (320 ug/l) en kreeg een rijverbod van twee uur, een boete en een proces-verbaal. Op de A7 in Purmerend en Wijdewormer werden vier bestuurders betrapt. Een 29-jarige Amsterdammer had de norm ruim twee keer overschreden, hij had het hoogste alcoholgehalte van de avond (555 ug/l). De man kreeg een rijverbod van zes uur en een proces-verbaal. In totaal werd bij 173 mensen een blaastest afgenomen.

10:15-11:30 19-SEPT-02
WORMERVEER, PROVINCIALEWEG WESTZAAN-WESTGRAFTDIJK (N246) 07:25-08:45 19-SEPT-02
ASSENDELFT, PROVINCIALEWEG PURMEREND-BUITENHUIZEN (N246) Vijftig km per uur te hard
Op de N246 in Wormerveer en Assendelft werd donderdagochtend een snelheidscontrole gehouden. In Assendelft reed een bestuurder met een snelheid van 133 km per uur, meer dan vijftig km per uur te hard. In Wormerveer werd een bijna even hoge snelheid gemeten; een bestuurder reed hier 129 km per uur. Tijdens beide controles reed één op de honderd bestuurders te hard.