GroenLinks

GroenLinks Tweede-Kamerfractie Nieuwsbrief 20 september 2002 16:31
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Voldoende hulp voor Afganistan?

(20 september 2002)

Kamervraag
Schriftelijke vragen van het lid Karimi (GroenLinks) aan de minister van Buitenlandse Zaken en de staatssecretaris voor ontwikkelingssamenwerking


1. Kent u de inhoud van de speech van president Karzaï voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties d.d. 12 september 2002?


2. Is het waar dat van het toegezegde bedrag (4,5 miljard US23 23 voor de wederopbouw van Afghanistan, het merendeel niet is gestort? (1)


3. Kunt u aangeven welke landen hun beloofde bijdrage daadwerkelijk gedoneerd hebben?

4. Welke financiële toezeggingen hebben Nederland en de EU gedaan voor de wederopbouw van Afghanistan? Zijn deze toezeggingen ook nagekomen? Zo neen, waarom niet?

5. Zijn er aanwijzingen of berichten dat hulpgelden in handen van warlords komen? Zo ja, op welke wijze probeert men dit in de toekomst te voorkomen?

6. Wat zijn de prognoses van de hulpbehoefte voor de aankomende winter in Afghanistan? Zijn er genoeg financiële middelen en faciliteiten om de Afghanen de winter door te helpen?

7. Bent u bereid in multilateraal dan wel bilateraal verband de landen die hun beloftes niet nakomen hierop aan te spreken? Zo neen, waarom niet?

8. Bent u bereid om er in multinationaal dan wel bilateraal verband op toe te zien dat de hulpgelden op een juiste manier besteed worden?
(1) AFP 12 september 2002
http://www.reliefweb.int


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -