Politie Gelderland-Midden

Politie zoekt getuigen van schopinicident

Wie zijn bromfietsbestuurder en automobilist?

De politie in Ede is op zoek naar de bestuurder van een bromfiets die een 13-jarige jongen op een fiets geschopt zou hebben en naar een automobilist, die kennelijk getuige is geweest van het incident en de bromfietser daarop klem gereden zou hebben. Dat is althans het verhaal van het 13-jarige slachtoffer, die met zijn moeder aangifte gedaan heeft.

Het incident zou zich vandaag rond 7.35 uur hebben afgespeeld op het fietspad langs de Edeseweg. Daar fietste het slachtoffer met 2 vriendjes naar school, toen vanuit de richting Lunteren (gaande in de richting Ede) een bromfietser hen achterop reed. De bestuurde claxonneerde, kennelijk om hen in te halen. Het slachtoffer verklaarde tegenover de politie ruimte gemaakt te hebben, zodat de bromfiets hen links kan passeren.

Trap
De bromfietser haalt de scholieren ter hoogte van het tanstation dan ook in, maar niet nadat hij een trap tegen de bagagedrager van de fiets van het slachtoffer geeft. Hierdoor slaat de fietser tegen het asfalt, waarbij hij schaafplekken aan knie en hand oploopt en schade heeft aan zijn kleding. Ook de kettingkast van zijn fiets is bij het incident kapot gegaan.

Klem gereden
Hoewel de politie een onderzoek in stelt naar de identiteit van de bromfietsbestuurder, wil ze ook graag de identiteit van een automobilist kennen. Want - zo verklaart het slachtoffer - de bromfietser is direct na het incident klem gereden door een automobilist die kennelijk getuige is geweest van het incident. De bromfietser wordt ook aangesproken, de getuige kijkt zelfs nog naar achterzijde van de bromfiets. Daarna rijden de kennelijke getuige en de verdachte weg, zonder op het slachtoffer te wachten.

Signalementen
De bestuurder van de bromfiets had een flink postuur. Hij droeg een donkergroen, gewatteerde driekwart lange jas en een zwarte integraalhelm. De door hem bestuurde bromfiets zou een Yamaha Neos in donkerblauw of zwarte kleur zijn.

De automobilist was een blanke man tussen de 30 en 40 jaar. Hij reed in een blauwe (redelijk nieuwe) personenauto. De auto wordt omschreven als een duur model, groter dan middenklasse. Het merk van de auto is niet bekend.

Indien de automobilist of de bromfietsbestuurder zich herkennen in de omschrijving van het incident, worden zij dringend verzocht contact met de politie in Ede op te nemen, telefoonnummer 0900 - 8844. Maar ook anderen die getuigen zijn geweest van of informatie hebben over dit incident worden verzocht te bellen met voornoemd telefoonnummer.


- - -

Harry Munniksma
(0318)688221