Ingezonden persbericht


FileMaker toont nieuwe versie Mobile
Mobile 2.1 voorziet in uitgebreide mobiele toepassingsmogelijkheden voor zakcomputer

Utrecht, 19 september 2002 - FileMaker introduceert op 30 september aanstaande FileMaker
Mobile 2.1. Deze nieuwe versie van FileMaker Mobile biedt ondersteuning aan het Pocket PC 2002-besturingssysteem.
FileMaker Mobile stelt gebruikers van Palm-handhelds of andere zakcomputers in staat gegevens uit te wisselen met de FileMaker-database op hun vaste PC. Nieuw aan FileMaker Mobile 2.1 is dat gebruikers van de Symbol iPaq sleeve SPS3000, de Rugged Pocket PC (PPT2800) of de CSM 150 Springboard, direct labels met streepjescodes kunnen inscannen en ze in de FileMaker Mobile-database kunnen opnemen.

Naderhand kunnen de gegevens van de zakcomputer weer worden gesynchroniseerd met de FileMaker-database op de vaste computer via ActiveSync van Pocket PC of Palm Hotsynch. Gebuikers kunnen tevens eenvoudig FileMaker-gegevens selecteren uit hun vaste PC en die vervolgens op hun zakcomputer of Palm-handheld zetten. FileMaker Mobile 2.1 is geschikt voor gebruikers van FileMaker Pro 6 en 5.5 v2, en werkt samen met zakcomputers met Pocket PC 2002 en Palm OS 3.1 of hoger en Windows PC´s en Macintoshes. De Mac OS X vereist de Palm Hot Sync. Manager 3.0. Meer informatie over de systeemvereisten is te vinden op: www.filemaker.com.

FileMaker
FileMaker is een toonaangevende leverancier in de snelgroeiende markt voor web-publishing- en werkgroepdatabases. Met behulp van FileMaker kunnen afdelingen en werkgroepen databases bouwen waarmee ze hun projecten coördineren en beheersen. De veelvuldig bekroonde FileMaker-software combineert de kracht van een relationele database met snelle en pasklare mogelijkheden voor web-publishing en een legendarisch gebruiksgemak. FileMaker is de databasesoftwaredivisie van Apple Computer. Meer informatie: www.filemaker.nl.

Meer informatie:
Lubbers & De Jong B.V.
Marije Verdouw
marije@l-dj.nl
t: (020) 421 05 65

FileMaker Benelux
Ive Defaix
ive@smp.nl
t: (030) 241 33 23