Leefbaar Nederland

Oproep aan alle vrouwen in nederland

Er zijn heel wat dappere moslimvrouwen in Nederland die op de een of andere manier bedreigd worden. Veel van deze vrouwen kennen wij niet en zij moeten een eenzame strijd voeren. Soms komen zij in de publiciteit, maar meestal zijn we dan te laat. Ze zijn of reeds dood gemaakt of zo geïntimideerd dat ze nooit meer hun mond open kunnen of zullen doen.

Een van deze zeer dappere vrouwen is AYAAN HIRSI ALI, medewerkster van de Wiarda Beckman Stichting en van Somalische komaf. Zij komt op voor de moslimvrouwen en heeft de laatste tijd regelmatig aandacht gevraagd voor deze onderdrukte groep. Zij is het die ons duidelijk heeft gemaakt hoe het er voor staat met deze groep vrouwen. Dit werd en wordt haar niet in dank afgenomen door moslim extremisten.

Wij Nederlandse vrouwen kunnen en mogen dit niet een moslim onderonsje laten zijn wat ons niet aan gaat en dat ze zelf maar moeten uitvechten. Wij kunnen en mogen als Nederlandse vrouwen toch niet toestaan dat dit soort terreur tegen vrouwen in Nederland opnieuw plaats vind?

Nee, dit gaat ons allen aan. Deze vrouw en met haar nog enkele zeer dappere moslim vrouwen hebben onze steun nodig. Wij Nederlandse vrouwen hebben onze eigen heldinnen gehad, die voor ons de vrijheid bevochten hebben.

Wij hebben veel aan de feministes van het eerste uur te danken. Het is voor ons normaal te mogen zeggen wat wij denken. Wij mogen werken, sporten, uit met vriendinnen, worden niet uitgehuwelijkt en over besnijdenis heb ik het dan nog maar niet eens. Wij mogen ons kleden zoals wij dat prettig vinden. Wij mogen uitkomen voor onze eigen mening. Wij studeren en kunnen ons eigen leven leiden. Dat zijn verworvenheden van onze beschaving.

Deze vrouwen proberen geen bloed te laten vloeien in de Nederlandse straten en ze worden bedreigd enkel en alleen omdat ze zeggen dat ze wonen in een land die dit alles wel toestaat en dat ze zich te houden hebben aan de Nederlandse gewoonten. NIETS MEER EN NIETS MINDER. Maar zelfs dit staat gelijk met de doodstraf voor deze vrouwen.

Daarom roep ik alle Nederlandse vrouwen op deze vrouwen te beschermen met hun eigen leven. Iedere keer dat HIRSI ALI of een van haar mede Islamitische vrouwen die het opnemen voor de rechten van de vrouw in het openbaar optreden moeten wij een cordon om hen heen maken van tenminste 10 vrouwen die rond en om haar gaan staan.

Zodat wij hetgeen zij verkondigen verdedigen met ons eigen leven. Als ze willen schieten moeten ze eerst een van ons dood schieten. Ik weet wel dat wij als Nederlandse, niet Islamitische, vrouwen helemaal niets betekenen voor deze infantiele mannen. Wij zijn minder dan niets, onrein en weet ik wat niet meer allemaal. Ons zullen ze in verband met de gevolgen minder vlug doodschieten. Maar wij moeten voor en naast deze dappere vrouwen gaan staan om hen de steun te geven die zij verdienen. Ook letterlijk en lijfelijk, dus niet alleen in woorden.

Dus JELTJE, MARIA, FEMKE, AGNES K. EN AGNES V.A , ERIKA, TINEKE, KARIN, FAROUS, URSI, en andere vrouwen die nu in de 2e kamer zitten. Doen jullie mee en maken wij politica's van Nederland de eerste cordons om deze vrouwen? En geven wij het stokje dan door aan alle andere Nederlandse vrouwen, zodat deze kanjers weten dat zij deze strijd niet alleen vechten, maar dat wij met hun echt mee vechten voor de ook voor ons zo belangrijke emancipaties van de Moslimvrouwen?

Ik vind dat we dat moeten doen. Zodat die infantiele Islamitische mannen die door middel van geweld hun zogenaamde recht willen halen, zullen weten dat ze wonen in een land en werelddeel waar vrouwenemancipatie een groot goed is, wat door ons (alle Nederlanders, maar nu even specifiek de Nederlandse vrouwen) zwaar verdedigd zal worden.

Desnoods met onze eigen levens. En dat die idioten moeten gaan nadenken over een echte en rechtvaardige interpretatie van de door hen zo geliefde -en vaak in hun voordeel aangehaalde waarheid van de- KORAN. En dat ze verder moeten nadenken over het feit dat als zij hun vrouwen willen behandelen zoals ze nu in Nederland doen, dat niet meer wordt gepikt door de Nederlanders. En dat ze een keus hebben, aanpassen aan de Nederlandse wetgeving of terug gaan naar hun landen van herkomst waar dit soort zaken klaarblijkelijk normaal zijn.

Kom vrouwen, laat zien waar wij en onze beschaving voor staan. Laten wij met ons lijf onze medestrijdsters steunen en beschermen. Voor de toekomst van alle kinderen.

Aloysia Jetten

Lijsttrekker Leefbaar Brabant / BOF