Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 20-09-2002
Persberichten district Maastricht (16:00 uur) Vrijdag 20 september 2002

Maastricht Controles

Op diverse plaatsen in het district werden op donderdag controles gehouden.

Van 14.00 uur tot 16.00 uur werd een brom-/snorfietscontrole gehouden op de Spoorweglaan in Maastricht. In totaal 37 brom- en snorfietsen werden aan een uigebreide controle onderworpen. In 25 gevallen werd proces verbaal opgemaakt en 2 bromfietsen werden voor een uitgebreid technisch onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

16 Maal werd geverbaliseerd omdat de voertuigen sneller reden dan toegestaan. De overige gevallen waren het niet dragen van de helm, nog geen 16 jaar, geen certificaat, defecte remmen, etc.

Op de Avenue Ceramique werden van 18.30 uur tot 20.30 uur 118 voertuigen gecontroleerd. Er werd in 7 gevallen bekeurend opgetreden, vijf maal voor het niet dragen van de gordel en twee maal vanwege een verlopen APK.

Zo werd op de Maasboulevard ter hoogte van de Wilhelminakade tussen 21.00 uur en 22.00 uur gecontroleerd. Er werden 25 voertuigen gecontroleerd. Er werden 14 bekeuringen uitgeschreven ter zake uiteenlopende feiten, zoals het niet dragen van de autogordels, het niet kunnen tonen van rij- of kentekenbewijzen en kale banden.

Van 20.00 uur tot 22.30 uur werd ook gecontroleerd op de Franssensingel en de Prins Bisschopsingel. Er werden 55 voertuigen gecontroleerd, zowel bromfietsen als auto s. Met name voor de snelheid van de bromfietsen werd gebruik gemaakt van een zg. lasergun. Er werden 4 bromfietsers staande gehouden vanwege een te hoge snelheid. De hoogste snelheid bedroeg bij de bromfietsen 73 km/h.

Ook vier personenvoertuigen die de controle iets te enthousiast naderden werden ter zake een te hoge snelheid bekeurd. De hoogste snelheid: 76 km/h.

Daarnaast werden nog 18 verbalen uitgeschreven voor uiteenlopende feiten zoals telefoneren onder het rijden, rijden zonder rijbewijs, geen gordels, etc.

Van 2.00 uur tot 4.00 uur werd een alcoholcontrole gehouden op de Akersteenweg, Franciscus Romanusweg en de Hoge Weerd. In totaal werden 330 bestuurders aan een blaastest onderworpen. Het resultaat was vier aanhoudingen waarbij het promillage varieerde van 0,8 tot 1,1 o/oo.

Valkenburg Insluiping

Een 76 jarige inwoonster van Valkenburg deed aangifte van het feit dat er een geldbedrag uit haar woning in Valkenburg was verdwenen. De dame kreeg bezoek van een Duits sprekende vrouw die om pen en papier vroeg om een briefje voor de buren te schrijven. De bejaarde vrouw liet haar binnen en zij raakten aan de praat. Na enige minuten kwam er nog een andere vrouw binnen. Toen het tweetal de woning had verlaten bleek een geldbedrag verdwenen te zijn.

Maastricht Aanhouding ter zake wapenbezit

Op donderdagmiddag, omstreeks 15.00 uur werd op het Theresiaplein een 21 jarige man uit Riemst (B) op een bromfiets gecontroleerd. Bij de controle werd onder het zadel van de bromfiets een gaspistool met bijbehorende munitie aangetroffen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het hoofdbureau waar proces verbaal werd opgemaakt. De man kreeg een transactie van 220 aangeboden. Het wapen werd in beslag genomen.

Maastricht Aanhouding

Op donderdagavond, omstreeks 22.15 uur werd in de Polvertorenstraat een 20 jarige inwoner van Maastricht aangehouden. De man werd betrapt door een medewerker van een beveiligingsbedrijf na een melding van een getuige die zag dat de verdachte aan het slot van de auto zat te morrelen. Door de politie werd schade geconstateerd aan het deurslot van het voertuig. De verdachte werd aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

Bij de fouillering werd een mes aangetroffen. Dit werd in beslag genomen.