Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 20 september 2002, district Oosterhout

Datum: 20/9/2002
Auteur: Bedrijfsbureau Oosterhout

Teams Werkendam en Woudrichem
Aanhouding ter zake diefstal van een fiets en bedreiging: SLEEUWIJK: Op 19 september arresteerde de politie een 22 jarige bewoner uit Woudrichem, op de Woudrichemsedijk te Sleeuwijk. Hij is opgepakt op verdenking van diefstal van een fiets en bedreiging. De man had uit de tuin van een woning aan t Zand te Sleeuwijk een fiets ontvreemd. De hond van de bewoners hoorde dit en sloeg aan. De bewoner/eigenaar ging polshoogte nemen en zag de man met fiets weglopen en ging er achteraan. De dief zette de fiets weg en liep hard weg. De rechtmatige eigenaar en zijn 11-jarig zoontje zetten de achtervolging in. Men kreeg de verdachte op de Woudrichemsedijk te pakken en er ontstond een worsteling. De buren hadden inmiddels de politie gewaarschuwd. Tijdens het in bedwang houden van de dief werd de eigenaar diverse malen met de dood bedreigd en in zijn gezicht gespuugd. De bedreigingen gingen door in het bijzijn van de politie. De man is ingesloten en inverzekering gesteld.

Snelheidscontrole:
WERKENDAM: Op 19 september tussen 15.45 en 16.45 uur hield de politie op de Bandijk te Werkendam een snelheidscontrole. De politie gebruikte daarbij de laser-patrol. Vijftig passanten reden voorbij de controle, waarvan er 4 te hard reden. Hoogst gemeten snelheid was 96 km/u.

Brokkenmaker opgepakt
WERKENDAM: Op 19 september omstreeks 22.37 uur kreeg de politie de melding van een doorrijding op de Sasdijk te Werkendam. Op het wegdek werden brokstukken van een auto en een oliespoor aangetroffen. De bestuurder, een 44 jarige man uit Arnhem, had een vluchtheuvel omver gereden. Deze bestuurder was onder invloed en werd aangehouden. Hij weigerde zijn naam op te geven. Tevens weigerde hij mee te werken aan een blaasproef. Hij zou niet gereden hebben. De man stond ook nog gesignaleerd. Er stonden nog diverse boetes voor hem open. Hij is in hechtenis genomen.

Inbraak bedrijf:
WIJK EN AALBURG: Tussen 19 en 20 september werd er ingebroken in een bedrijf aan de Nijverheidstraat te Wijk en Aalburg. Men vernielde een roldeur aan de voorzijde van het bedrijf. Uit de werkplaats werd een hoeveelheid gereedschap ontvreemd.

Team Geertruidenberg - Drimmelen

Inbraken in bedrijven.
RAAMSDONKSVEER: Bij 2 bedrijven aan de Bergsedijk te Raamsdonksveer werd ingebroken. Of er daadwerkelijk ook goederen zijn meegenomen is nu nog niet te zeggen. Wel is er veel schade ontstaan bij het binnendringen van de bedrijven. De politie heeft beide inbraken in onderzoek.

Woninginbraken.
TERHEIJDEN: Bij 2 woningen aan de Zeggenlaan te Terheijden werd ingebroken. Bij 1 van de woningen werd de dader in de slaapkamer betrapt door de vrouw des huizes. Helaas wist de dader te ontkomen met een buit onder andere bestaande uit een geldbedrag, bankbescheiden, en een digitale fotocamera.

Team Oosterhout
Met drank op achter het stuur.
OOSTERHOUT: In de nacht van vrijdag 20 september 2002 werd op de Steenovensebaan te Oosterhout betrapte de politie een 33 jarige inwoner van Sleeuwijk die onder invloed van alcohol in zijn auto reed. De man bleek teveel alcohol te hebben gedronken. Hij was niet in staat een blaasproef af te leggen waarop de man een bloedproef werd afgenomen. Het resultaat hiervan is nog onbekend.

Jeugdige graffiti-spuiters opgepakt
OOSTERHOUT: Op donderdag 19 september 2002 werden twee minderjarige jongens uit Oosterhout gehoord voor het feit dat ze een spoor van graffiti hadden achtergelaten te Oosterhout. Door deze twee knapen werd met een spuitbus blauwe verf gespoten op geparkeerd staande auto's, muren, verkeersborden en de weg. Uit onderzoek is gebleken dat deze geparkeerd staande auto's al weggereden waren. Mogelijk dat er zich in de loop van de week nog gedupeerden zullen melden bij de politie. De beide jongeren en hun ouders zullen vermoedelijk voor de schade opdraaien.

Verdachte betrapt bij diefstal straatkeien en zand OOSTERHOUT: Op donderdag 19 september 2002 werd een 27 jarige inwoner van Oosterhout aangehouden voor de diefstal van 58 straatkeien en een hoeveelheid wit zand op de Zuiderbeemd te Oosterhout. De man zal de goederen moeten teruggeven en kreeg in overleg met Justitie voor de diefstal een boete van 130,00 EURO welke door deze man direct werd voldaan. Al met al werd een goedkoop vrachtje een duur koopje.