16/09/2002 Baan en de Groeneveld Groep bundelen hun krachten

Groeneveld biedt iBaan-producten aan in Europa

Voorthuizen/Gorinchem, 16 september -De Groeneveld Groep heeft in augustus 2002 een distributie-, consultancy- en supportovereenkomst met Baan getekend. Hiermee neemt Groeneveld de activiteiten van Crovadis over, zowel voor consultancy als voor de softwarecomponenten op het gebied van transportplanning, optimalisatie en strategisch Supply Chain Management. Groeneveld biedt verschillende Baan-producten aan in de Benelux, Frankrijk, Spanje en Groot-Brittannië. De producten vormen een totaaloplossing voor verladers en vervoerders.

Baan en Groeneveld willen met deze samenwerking hun positie in de logistieke en transportmarkt versterken. "We gaan voor een dominante rol in Europa op deze markt", vertelt Erik Seppenwoolde, president van Baan EMEA. Groeneveld biedt internationaal diverse transportplanning softwaresystemen van Baan aan. Met behulp van deze producten kunnen transportbedrijven dynamische transportscenario's samenstellen, met onder andere de beste (multi-stop)routes, een optimale planning en het vaststellen van de meest strategische locatie voor bijvoorbeeld een magazijn of distributiecentrum.

Complete oplossing
De keuze van Baan voor Groeneveld is gebaseerd op de sterke internationale positie die het bedrijf heeft in de transport- en logistieke wereld. Daarnaast heeft Groeneveld een aantal zeer ervaren medewerkers van Crovadis overgenomen, waardoor continuïteit in de dienstverlening aan de afnemers gewaarborgd is. "Door onze kennis, ervaring en bestaande klantenkringen samen te voegen, kunnen wij onze klanten nog beter ondersteunen op het gebied van planning en optimalisatie. Zo leveren we een complete oplossing van warehouse-managementsystemen tot boardcomputers, met andere woorden van backoffice tot in de vrachtwagen", aldus Jan Bruinenberg, directeur IT divisie van Groeneveld.

Samenwerking via internet
De iBaan-producten voor verladers en vervoerders zijn onderdeel van het iBaan-productfolio van internet-enabled oplossingen, dat de bewezen Baan-technologie combineert met de nieuwste ontwikkelingen. Klanten kunnen daardoor hun systemen en processen naadloos integreren. Eindgebruikers krijgen de beschikking over gepersonaliseerde en gemakkelijk te gebruiken informatie. Daarnaast stellen de iBaan-producten bedrijven in staat om via internet samen te werken met hun klanten en leveranciers. De samenwerking tussen Groeneveld en Baan levert voor de klanten een oplossing van strategisch advies tot en met de daadwerkelijke uitvoering van het transport. De ontstane oplossing zorgt voor een succesvolle implementatie en optimalisatie van de gehele keten (Supply Chain) voor de klanten. Vanaf het 'ontwerpen' van de keten, zowel voor eigen gebruik als ook voor strategisch advies, via de tactische transport- en routeplanning, de operationele uitvoering hiervan tot aan de monitoring en het analyseren wordt nu een unieke oplossing aangeboden aan de markt.

Over Groeneveld
De Groeneveld Groep B.V. is een zelfstandige, internationaal opererende onderneming met een gespecialiseerd leveringsprogramma voor het wegvervoer, de industrie en de off-road. Groeneveld is wereldwijd actief met 600 medewerkers, verdeeld over zeventien eigen vestigingen. De centrale directie zetelt in het hoofdkantoor in Gorinchem. Het leveringsprogramma omvat drie hoofdproductgroepen: Geautomatiseerd Onderhoud, Actieve Veiligheid en ICT Solutions. Groeneveld heeft in de ruim dertig jaar van haar bestaan een uitstekende reputatie opgebouwd met innovatieve producten die de efficiency en veiligheid verhogen. Sinds enkele jaren is het leveringsprogramma uitgebreid met een volledig pakket producten en diensten op het vlak van Informatie- en Communicatie Technology. De organisatie heeft alle disciplines vanaf research tot en met productie in eigen huis. Veel waarde wordt toegekend aan een sterke relatie met klanten. Zij worden persoonlijk bediend door de landenorganisaties, die tevens zorgdragen voor advisering, implementatie en nazorg.