Gemeente Groningen

Persbericht

Schenkverbod in cafés rondom stadion FC Groningen 20-09-2002

Horeca-gelegenheden in de nabijheid van het Oosterparkstadion mogen tijdens risicowedstrijden voortaan geen alcohol meer schenken. Daartoe heeft de burgemeester van Groningen besloten naar aanleiding van de toenemende spanningen en recente incidenten rondom de wedstrijden van FC Groningen. Het schenkverbod is vanaf morgen van kracht en geldt vanaf drie uur voor aanvang van de wedstrijd tot één uur na afloop van de wedstrijd. Het verbod geldt voor een beperkt gebied in de buurt van het stadion. De horeca-ondernemers en caféhouders die het betreft zijn vandaag persoonlijk schriftelijk op de hoogte gebracht van dit besluit.

Bij risicowedstrijden gold al een alcoholverbod in en rond het stadion van FC Groningen. Het schenkverbod sluit daarop aan. Alcoholgebruik draagt bij aan de ongeregeldheden, spanningen en incidenten rondom de wedstrijden. Deze aanvullende maatregel past in het beleid van de gemeente, de politie en FC Groningen om een zo ongestoord mogelijk verloop van de thuiswedstrijden mogelijk te maken.

Het aanwijzingsbesluit voor het schenkverbod geldt voor de horeca in het gebied dat is begrensd door Gorechtkade Westzijde, Dirk Huizingastraat, Petrus Camperssingel, Damsterdiep, Oliemuldersweg, Resedastraat, Pioenstraat, Kraanvogelstraat en Wielewaalplein, inclusief de begrenzingen.