Radio Nederland Wereldomroep

20 september 2002

Website voor muziekafdeling Wereldomroep

Met trots lanceert de muziekafdeling van de Wereldomroep zijn eigen website: www.rnmusic.nl. Een uitgebreide database met cd's, interviews, online muziek en concertagenda's. Voor elk wat wils.

"We willen iedereen graag interesseren voor Nederlandse muziek", zegt Noah Waxman. "En het publiek aanmoedigen hun favoriete muziek te promoten bij radiostations, zodat die er meer oog voor krijgen." Daarom moet www.rnmusic.nl binnen en buiten Nederland een handige wegwijzer zijn in de Nederlandse muziekwereld.

De website is een belangrijk hulpmiddel voor een betere, meer directe samenwerking met het wereldwijde netwerk van 5.000 partnerradiostations. "De website is in eerste instantie voor hen bedoeld, maar ik denk dat iedereen er aantrekkelijke informatie kan vinden", zegt internetredacteur Noah Waxman van de muziekafdeling. "We hebben bijvoorbeeld een interview met componist en saxofoniste Carolyn Breuer voorzien van enkele van haar muziekstukken in Real Audio en Windows Media. Eén klik verder is haar concertagenda te vinden en alle gegevens die nodig zijn om haar cd in de winkel te bestellen."

De site biedt verder uitgebreide informatie over nieuwe cd-uitgaven van de Wereldomroep, concerten en muziekfestivals, en evenementen als de Dutch Music Week die de Wereldomroep overal ter wereld organiseert. Ook interessant is de internationale concertagenda van Nederlandse musici, en de mogelijkheid zelf een muziekproductie van de Wereldomroep te recenseren.

Vanzelfsprekend blijft de website voortdurend in beweging en wordt deze regelmatig geactualiseerd. Een gebruiksvriendelijke site, die de uitstraling van de muziekproducties vertegenwoordigt. "Alle informatie is makkelijk te vinden. Dus maak er gebruik van", lacht Noah. En mocht de bezoeker er toch niet uitkomen, is een e-mail voldoende.