Provincie Zuid-Holland

Persbericht

20-09-2002
Provincie kiest voor breed diversiteitsbeleid
Steunfuncties diversiteit vervangen door drie centra

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland (GS) willen dat de huidige steunfuncties diversiteit zich omvormen tot drie centra voor maatschappelijke ontwikkeling. De centra zullen dan regionaal georiënteerd zijn en beter kunnen inspelen op de vraag in gemeenten en regio.

Breed diversiteitbeleid
De provincie Zuid-Holland heeft in het najaar van 2001 gekozen voor een breed diversiteitbeleid in vervolg op het eerdere minderheden- en emancipatiebeleid. . Het diversiteitsbeleid is een reactie op de voortdurend veranderende samenleving: de grotere verscheidenheid in achtergronden en leefstijlen. Met het vastgestelde beleidskader diversiteitbeleid wil de provincie meer dan voorheen uitgaan van kansen, mogelijkheden en kracht van mensen. Het werken moet vraaggericht zijn en rekening houden met de diversiteit van en binnen groepen. Voor het uitvoeren hiervan zijn professionele organisaties nodig die veel regionale kennis in huis hebben.

Drie centra voor maatschappelijke ontwikkeling
GS willen daarom een infrastructuur ontwikkelen bestaande uit drie centra voor maatschappelijke ontwikkeling op het gebied van diversiteitsbeleid die voor alle groepen werken binnen hun eigen regio. Instellingen die specifiek werken qua functie en/of identiteit zullen gestimuleerd worden tot meer samenwerking, versterking en schaalvergroting. Op een later tijdstip wordt bezien hoe ze ingepast kunnen worden in de gewenste infrastructuur.

Bijgevoegd treft u een overzicht aan van de bij deze herstructurering betrokken steunfuncties. De notitie Structuur in Diversiteit wordt op woensdag 2 oktober behandeld in de Statencommissie Zorg, Cultuur en Sociale Zaken.