Korps: Brabant-Noord, plaats: Oss 20-09-2002 Persberichten District Maasland

WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN, Oss

De politie heeft donderdagmiddag een 21-jarige inwoonster van Oss aangehouden. De vrouw wordt er van verdacht levensmiddelen ter waarde van 35,-- gestolen te hebben uit een win-kel aan de Vierhoeksingel te Oss. De verdachte heeft een boete van 115 gekregen en is heengezonden.

Donderdagavond heeft de politie twee Ossenaren (45 en 42 jaar oud) aangehouden op ver-denking van diefstal uit een winkel aan het Heschepad te Oss. Een medewerker van de win-kel zag dat één van de twee mannen 24 blikken bier wegnam en zonder te betalen de winkel verliet. De verdachte stapte daarna in een auto waarin ook bestuurd door de tweede ver-dachte. Aan de hand van het opgegeven signalement konden de twee verdachte even verder-op aangehouden worden. Nadat proces verbaal is opgemaakt zijn beide heren heengezonden.

AANGEHOUDEN WEGENS VERNIELING, Oss

De politie heeft donderdagavond een 40 jarige inwoner van Oss en zijn 17-jarige zoon aan-gehouden. De mannen worden verdacht van vernieling en bedreiging. De 17-jarige zoon was eerder die avond wegens overlast uit een cafetaria aan de Heischeutstraat te Oss gezet. Daar-na is de vader van de jongen gekomen om verhaal te halen. Na een woordenwisseling met de eigenaar van de cafetaria vernielde de 40-jarige man een ruit. Daarna zijn de verdachten weggereden. De politie heeft hen later in hun woning aan kunnen houden. Tegen beide ver-dachten is proces verbaal opgemaakt.

AUTOS GESTOLEN

In de nacht van woensdag op donderdag is een auto ontvreemd aan de Galliersweg te Oss. Het betrof een zilver grijze Mercedes, type C200, met het kenteken 43-GD-BS.

Donderdag hebben onbekenden een bestelauto gestolen die geparkeerd stond aan de Cereslaan te Heesch. Het betrof hier een witte Volkswagen Transporter met het kenteken VB-FG-07.

MEDEWERKSTER GEMEENTE OSS AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL

De Politie District Maasland heeft woensdag jl. een 48-jarige medewerkster van de af-deling Toezicht Openbare Ruimte van de gemeente Oss aangehouden als verdachte van diefstal van geld van collegas.

De verdachte verrichtte haar werkzaamheden voor de gemeente vanuit een werkruimte op het politiebureau in Oss. Zij wordt ervan verdacht gedurende de periode juni 2002 tot heden regelmatig geringe geldbedragen van collegas van haar afdeling te hebben ontvreemd. Uit onderzoek bleek dat er een vast patroon in de diefstallen zat, waarbij de verdenking op de vrouw viel. Op woensdag 18 september jl. is zij op het bureau aangehouden. In afwachting van het verdere onderzoek heeft de burgemeester van Oss de vrouw met onmiddellijke in-gang geschorst.