Korps: Groningen, plaats: Diverse 20-09-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen (middageditie) Vrijdagmiddag 20 september 2002

Groningen: autodieven aangehouden
Aan de Oosterhamrikkade in Groningen heeft de politie vrijdagmiddag een 38-jarige en 36-jarige man, beiden uit Groningen aangehouden. Ze worden verdacht van diefstal van de auto waarin ze reden. Een politieman op de fiets zag de auto door de Heijmanslaan rijden terwijl hij wist dat vrijdagmorgen aangifte van diefstal van de auto was gedaan. De agent wist via de portofoon een surveillanceauto op het spoor van de gestolen wagen te zetten waarna beiden aan de Oosterhamrikkade konden worden opgepakt. Ze zijn naar het politiebureau gebracht voor verhoor. De auto wordt teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Groningen: buschauffeuse mishandeld en bedreigd Een 36-jarige buschauffeuse uit Groningen is vrijdagmiddag op de Oosterhamrikbaan in de lijnbus, die zij bestuurde, door een 16-jarige jongen uit Groningen mishandeld en bedreigd. De chauffeuse en de jongen kregen in de bus onenigheid over het aantal afgestempelde strippen. Hierbij duwde de jongen de vrouw tot twee maal toe in de rug. Daarnaast intimideerde en bedreigde de verdachte met woorden en gedrag. Pas toen een passagier tussen beide kwam, hield de verdachte op en verliet hij uiteindelijk de bus. De politie wist de gewelddadige jongen korte tijd later aan te houden. Hij werd verhoord op het politiebureau. De chauffeuse heeft aangifte gedaan. De politie stelt een nader onderzoek in.

Nieuwe Pekela: man (24) bekent inbraken in voetbalkantine Met de aanhouding van een 24-jarige man uit Winschoten heeft de politie twee inbraken in een voetbalkantine aan de verlengde Sportlaan in Nieuwe Pekela opgelost. De man bekende tegenover de agenten dat hij in augustus een steen door een ruit van de kantine gooide en twee flessen drank meenam. Verder verklaarde de man ook verantwoordelijk te zijn voor de inbraak in de kantine die in mei van dit jaar plaatsvond. Deze inbraak pleegde hij samen met een 30-jarige vrouw uit Nieuw Pekela. Beide verdachten zijn verhoord en kregen een prooces-verbaal.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)