Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 20-09-2002 2e Persbericht van vrijdag 20 september 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Fransman wil maar niet betalen
De 31-jarige Fransman die de afgelopen dagen bij de Eindhovense horeca al verschillende malen gegeten heeft zonder te betalen, is vrijdag om 11.30 uur weer aangehouden. Ditmaal had hij zich in een broodjeszaak aan de Leenderweg te goed gedaan. De man liet een schuld na van 4,25 Euro. Op het politiebureau is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De man heeft tegen de politie verteld nog enkele dagen in Eindhoven te blijven.

Helmond: Poging beroving 14-jarige
Een onbekende man op een bromfiets heeft vrijdagmorgen rond 9.30 uur op het Sjef de Kimpepad geprobeerd een 14-jarige jongen uit Helmond te beroven. De jongen fietste daar op het fietspad. De man kwam naast hem rijden en trapte de jongen in zijn zij, waardoor hij viel. De man doorzocht de tas van het slachtoffer. Toen hij niets van zijn gading vond, is hij er vandoor gegaan.

Nuenen: Inbraak woning
Vrijdagmorgen tussen 8.45 en 10.00 uur is ingebroken in een woning aan de Opwettenseweg in Nuenen. Het slot van een deur werd opengebroken. De woning werd doorzocht. De inbrekers hebben een digitale camera, een spiegelreflexcamera en enkele duizenden Euros buit gemaakt.

Veldhoven: Schennispleger valt kinderen lastig
Twee kinderen van 10 jaar oud uit Veldhoven zijn donderdagavond rond 19.00 uur op de Moormanlaan lastig gevallen door een onbekende man. De man sprak de spelende kinderen aan. Hij liet zijn broek zakken en begon te masturberen. De kinderen zijn er snel vandoor gegaan en waarschuwden hun ouders. Het betreft een man van ongeveer 40 jaar oud. Hij heeft lang donkerblond krullend haar dat al iets grijs begint te worden. Hij droeg een donkerblauwe korte sportbroek en een wit T-shirt.

Bergeijk: Man aangehouden
Een man van 40 uit Bergeijk is vrijdagmiddag rond 13.00 uur bij zijn woning aangehouden. Bij een inval in het huis aan het Sint Jacobshof had de politie diezelfde ochtend een hoeveelheid verdovende middelen gevonden. Ook lagen in de woning diverse bankpasjes en geld. Die zijn mogelijk afkomstig van een diefstal. Omdat de man niet thuis was, heeft de politie de deur van de woning geforceerd. De verdachte werd later voor zijn huis aangehouden. Hij zit nog vast voor nader onderzoek.

Geldrop: Diefstal bestelauto
Vanaf het Raamveld is een Ford Transit bestelauto (VB-BT-46) weggehaald. Dat is donderdagavond tussen 21.15 en 23.55 uur gebeurd.

Hoogeloon: Snelheidscontrole
Op de Vessemseweg is vrijdagochtend op snelheid gecontroleerd. Tussen 8.30 en 11.00 uur werden 57 overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 69 km/u; er mag daar 50 km/u worden gereden.

Elsendorp: Snelheidscontrole
Op de Peeldijk is vrijdagochtend tussen 9.45 en 12.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Op die weg mag 80 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid was 96 km/u. In totaal reden 57 automobilisten te hard.

Someren: Inbraak in woning
Bij een inbraak in een woning aan de Sonnehoek zijn twee portemonnees met inhoud weggehaald. Dat is gebeurd tussen donderdagavond 22.30 uur en vrijdagmorgen 7.45 uur. De dader is vermoedelijk door een raampje boven een deur geklommen. In de twee portemonnees zat een identiteitskaart en een kleine 300 Euro.

Valkenswaard: Inbraak in woning
Bij een inbraak in een woning aan de Kerkakkerstraat is een dameshorloge en een geldbedrag van 300 Euro weggehaald. Dat is vrijdagnacht tussen 00.00 en 02.30 uur gebeurd. De dader is vermoedelijk het huis binnengekomen door de voordeur via de brievenbus te openen.

Valkenswaard: Diefstal uit woning
Bij een inbraak in een woning aan het Daalderhof is een geldbedrag van 700 Euro en gouden twee ringen weggehaald. Dat is gebeurd tussen vrijdagnacht 01.30 en 6.45 uur. De dader is de woning door de voordeur binnengekomen. Het is nog duidelijk hoe dat is gebeurd.