Gemeente Alkmaar


Werkzaamheden Edisonweg duren langer

Alkmaar, 20 september

De wegwerkzaamheden aan de Edisonweg duren langer dan aanvankelijk was gepland. Uit een aanvullend asfaltonderzoek op de Edisonweg is geconstateerd dat de dikte van de huidige asfaltconstructie te licht is voor het vrachtverkeer op een industrieterrein. Naar aanleiding hiervan is besloten onder de gehele wegconstructie van de Edisonweg een fundering aan te brengen. Tevens zal er een extra laag asfalt aangebracht worden. De werkzaamheden duren nu tot en met 25 oktober 2002.

Het aanpassen van de gehele wegconstructie van de Edisonweg heeft tot gevolg dat de werkzaamheden per fase 4 weken in beslag nemen, in plaats van de aanvankelijk geplande twee weken. De planning ziet er nu als volgt uit:
Fase 1: Edisonweg Zuid (zijde Noord Hollandskanaal) maandag 2 tot en met vrijdag 27 september 2002;
Fase 2: Edisonweg Noord (zijde Nieuwe Schermerweg) 30 september t/m 25 oktober 2002.

Per fase zal de genoemde rijbaan zijn afgesloten voor al het doorgaande verkeer. Alle woningen en bedrijven blijven bereikbaar. Het verkeer wordt door middel van omleidingborden via de Nieuwe Schermerweg omgeleid. Automobilisten worden verzocht, hier rustig te rijden in verband met de vele kinderen die hier wonen en dus spelen.

Per fase worden de volgende werkzaamheden uitgevoerd:
- het frezen van de gehele asfaltconstructie
- het afgraven van 25 cm zand

- het aanbrengen van fundering (steenkorrel)
- het aanbrengen drie lagen asfalt

- het aanbrengen van fietsstroken in roodasfalt
- het aanbrengen van parkeervakken

- het aanbrengen van belijning en markeringen.