Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 20-09-2002 Mediaberichten 20 september (18.00 uur) laatste berichten

LIMBURG-NOORD 24 dronken bestuurders

LIMBURG-NOORD - De politie Limburg-Noord heeft in de afgelopen week 24 automobilisten en 3 bromfietsers betrapt die met drank op achter het stuur zaten. De dronken bestuurders zijn betrapt bij controles in Ottersum, Gennep, Mook, Panningen, Roermond, Maasbracht, Echt, Venray, Venlo, Weert, Blitterswijck, Swalmen, Horn, Nederweert, Haelen en America.

Op de Oranjelaan heeft de politie een 39-jarige automobilist uit Herten in de kraag gegrepen voor rijden onder invloed. Een politiesurveillance zag de man slingerend over de Oranjelaan rijden. Daarbij knalde hij diverse malen bijna tegen de trottoirband. Bij een daaropvolgende controle bleek dat hij teveel gedronken had. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de zaak wordt met toepassing van snelrecht afgehandeld.

Bij een alcoholcontrole op diverse locaties in het district Weert zijn vier dronken bestuurders betrapt. Bij de controle werd van 273 bestuurders een blaastest afgenomen. Verder zijn bij de controle bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel (3), rijden zonder rijbewijs (1), rijden zonder bromfietscertificaat (1) en niet voeren van verlichting op de bromfiets (1).

Bij een alcoholcontrole op de Sint Janstraat in Ottersum, de Niersweg in Gennep, de Siebengewaldseweg in Bergen en de Rijksweg in Mook heeft de politie 47 automobilisten gecontroleerd. Daarbij zijn geen dronken bestuurders betrapt.

De overige dronken bestuurders kregen rijverboden voor de duur variërend van 1 tot 19 uur.

BLERICK Tasjesroof

BLERICK Twee onbekende jongens hebben woensdagavond op een pad achter de Corneillestraat een 76-jarige vrouw beroofd van haar tas. De vrouw liep met een rollator over het pad en op dat moment kwamen twee jongens op een fiets voorbij. Een van hen vroeg de weg aan de vrouw. Even later kwamen de twee terug en trokken de tas uit de handen van de vrouw. Daarbij viel de vrouw op de grond. De buit bedraagt enkele tientallen euros. Het signalement van de ene jongen luidt: Nederlandse jongen, ongeveer 15 jaar, 1.60 m., blond kort haar, slank postuur. Van de andere jongen is alleen bekend dat hij ongeveer 15 jaar en 1.60 m. groot is.

LIMBURG-NOORD Verkeershandhavingsteam schrijft 471 bekeuringen uit

LIMBURG-NOORD Het Verkeershandhavingsteam heeft bij verkeerscontroles in Reuver, Swalmen, Kronenberg en Weert 471 bekeuringen uitgeschreven.

REUVER - Op de Rijksweg zijn donderdag achttien bekeuringen uitgeschreven. De bekeuringen zijn opgemaakt voor het niet dragen van de autogordel (16), rijden met kale banden (1) en het geven van onnodige lichtsignalen (1).

SWALMEN Op de Peeldveldlaan zijn donderdag veertien bekeuringen uitgeschreven. De bekeuringen zijn opgemaakt voor het niet dragen van de autogordel (12) en te hard rijden (2).

KRONENBERG - Op de Midden Peelweg zijn vrijdag 436 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 2620 gecontroleerde voertuigen bedroeg 125 km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 245,00.

WEERT - Op de Suffolkweg zijn vrijdagmorgen drie bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de gecontroleerde voertuigen bedroeg 69 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 63,00.

LIMBURG-NOORD 714 bekeuringen bij verkeerscontroles

LIMBURG-NOORD De politie heeft bij verkeerscontroles in Weert, Roermond, Venray, Venlo, Nederweert en Eind 714 bekeuringen uitgeschreven.

WEERT Op de Ringbaan Noord zijn vrijdagmorgen vier bekeuringen uitgeschreven. De bekeuringen zijn opgemaakt voor rijden door rood licht (3) en het niet dragen van de gordel (1). Verder zijn bij een snelheidscontrole op de Ringbaan Noord vrijdagmorgen 42 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 300 gecontroleerde voertuigen bedroeg 130 km/uur waar maximaal 70 km/uur. Dit levert een boete op van 273,00. Op de Kempenweg zijn donderdagmorgen 222 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 839 gecontroleerde voertuigen bedroeg 104 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. De Officier van Justitie zal beslissen wat er met deze snelheidsovertreder gaat gebeuren.

ROERMOND - Op het Maalbroek zijn donderdag 433 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 2360 gecontroleerde voertuigen bedroeg 95 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 245,00.

VENRAY In het centrum zijn donderdagmiddag twee bekeuringen uitgeschreven. De bekeuringen zijn opgemaakt voor het niet dragen van de helm op de bromfiets en voor een vervallen APK.

VENLO Op de Havenkade heeft de politie donderdag een 29-jarige automobilist bekeurd voor het rijden in een onverzekerde auto en voor het rijden met een voorband zonder profiel.

NEDERWEERT - Op de Rijksweg Noord zijn vrijdag vier bekeuringen uitgeschreven. De bekeuringen zijn opgemaakt voor te hard rijden (2), fout parkeren (1) en rijden door rood licht (1).

EIND Op de Houtsberg in Eind en de Meijelsedijk in Ospeldijk zijn vrijdag in totaal zes automobilisten bekeurd voor te hard rijden.