ERNST AND YOUNG

Bekendmaking Entrepreneur of the Year

Hans Mosselman van Sudtours Reisorganisatie
gekozen tot Entrepreneur of the Year 2002

NOORDWIJK, 20 SEPTEMBER 2002 Hans Mosselman, managing director van Sudtours Reisorganisatie BV, is door een vakkundige jury uit negen genomineerden gekozen tot de Nederlandse Entrepreneur of the Year 2002. Uit handen van Johann Olav Koss, meervoudig Olympisch kampioen lange baan schaatsen, ontving hij de bijbehorende Award.

Volgens de jury onderscheidt Hans Mosselman zich als ondernemer door zijn constante aandacht voor kwaliteit en zijn nimmer aflatende drijfveer en creativiteit. Ook prijst de jury Mosselman als ondernemer vanwege het succesvol introduceren op de Nederlandse markt van Dutchbird, Sudtours eigen luchtvaartmaatschappij.

Het is niet de eerste keer dat de 51 jarige Hans Mosselman in de prijzen valt. In 1999 werd hij verkozen tot Reismanager van het jaar en in 1991 en 2001 viel hem de eer te beurt om de Ferdinand Fransen Reiskoffer in ontvangst te nemen.

Sudtours Reisorganisatie is in 20 jaar tijd uitgegroeid tot e e n van de grootste onafhankelijke touroperators, waar inmiddels zo n 145 mensen werken. Sudtours opereert vanuit Amsterdam en vervoert op jaarbasis ruim 250.000 klanten.

Noot aan de redactie
De verkiezing van de Entrepreneur of the Year wordt georganiseerd door Ernst & Young en vindt plaats in 30 landen. De landelijke winnaars worden automatisch genomineerd voor de verkiezing van de World Entrepreneur of the Year die in juni 2003 in Monaco zal plaatsvinden. Ook zijn zij te gast bij de International Conference van de Entrepreneur of the Year-verkiezing die dit jaar in november in Palm Springs in de Verenigde Staten wordt gehouden.

In Nederland wordt voor deze verkiezing nauw samengewerkt met Universiteit Nyenrode, het Ministerie van Economische Zaken en internetprovider Tiscali. De reden voor het instellen van deze prijs is om wereldwijd succesvol ondernemerschap te ondersteunen en om de betrokkenheid van Ernst & Young bij ondernemers en het ondernemerschap te onderstrepen.

De jury hanteert als belangrijkste criteria voor het toekennen van de Award de wijze waarop de ondernemer zijn onderneming succesvol heeft gemaakt, de prestaties van de onderneming en de visie van de ondernemer. Vorig jaar werd de Award uitgereikt aan Monique Brummans, directeur van Diemen & Van Gestel Select.

De jury van the Entrepreneur of the Year 2002 bestaat uit de volgende personen:

Drs. Kees Halkes, oud directeur TE STRAKE BV, winnaar 1998 mr. Henk Haaksma, Ministerie van Economische Zaken, divisie Senter Ben Gravendijk B.Sc., senior advisor verbonden aan het NMCP (Netherlands Management Cooperation Programme)
Harry Evers, CEO ECCS BV, genomineerde 1996

Xander van Meerwijk, CEO Merison Groep BV, winnaar 2000 Monique Brummans, CEO Diemen Van Gestel, winnaar 2001 Edwin Lazet, Nijgh Interpartners BV, genomineerde 1999

Joop van Kammen (MBA MBI), CTO Tiscali NL
Dr. Sharda Nandram, Nyenrode Center for Entrepreneurship Roland Hameeteman, CEO e office BV, genomineerde 2001

De negen genomineerden voor de Entrepreneur of the Year 2002 waren:

Categorie Technology, Communication & Entertainment Jim Heersink, Da Vinci International B.V. uit Vorden Mike James, ATS International B.V. uit Haarlem
Paul & Bart Manuel, Tam Tam Communicatie Via Internet B.V. uit Delft

Categorie Services
Ad van Wijk, Econcern B.V. uit Utrecht
Hans Mosselman, Sudtours Reisorganisatie B.V. uit Amsterdam Rian Verwoert, Coöperatie Fruitmasters Groep U.A. uit Geldermalsen

Categorie Manufacturing
Annemarie Dekker, Drukkerij Remmert Dekker B.V. uit Wormer Tineke Bakker-van Ingen, Ferm B.V. uit Genemuiden Wim Kuijpers, Kuijpers Installaties B.V. uit Helmond