Ministerie van Defensie

---

Verrassende nieuwe militair kampioen wielrennen

20-09-2002

Bij het Nationaal Militair Kampioenschap wielrennen, dat vandaag (20 september) op een fraai parcours op de Vlasakkers bij Amersfoort werd gehouden, was de 46-jarige marine-adjudant Rob Roskam de verrassende winnaar. De super veteraan wist op het fraaie parcours het jagende peloton en dus kopman van de nationale ploeg, wachtmeester (marechaussee) Martijn Alberts ternauwernood voor te blijven. "De laatste honderd meter had ik van grote teen tot kruin kramp. En dan moet je nog staan op de pedalen om het te halen", zei Roskam net na de finish, met een van pijn vertrokken gezicht.

De marineman mocht overigens soldaat 2 Stefan van Deurse van de landmacht wel dankbaar zijn, want de jonge pupil uit de equipe van ploegleider marechaussee-overste Jaco Oussoren, zat bij elke ontsnapping in de wedstrijd over 80 kilometer. Alleen dus niet bij de belangrijkste. "Ik wachtte op Martijn, maar die zat nog in het peloton. En toen was Rob er dus vandoor." Alberts had heel veel complimenten voor de winnaar. "Ik ben gewoon te laat gegaan, maar Rob heeft het verdiend. Super. Ik kon hier alleen maar verliezen." De titelhouder moest nu dus genoegen nemen met zilver, majoor Wim Bekkers (luchtmacht) kwam als derde binnen (fotos: Hennie Keeris) foto: NMK Wielrennen 2002 foto 1 (Hennie Keeris)