ECOFYS

Ad van Wijk, wint Publieksprijs bij Entrepreneur of the Year

Persbericht 20 September 2002


Econcern, het Utrechtse bedrijf met de missie een duurzame energievoorziening voor iedereen, is vrijdagavond gelauwerd: oprichter Ad van Wijk werd uitgeroepen tot Publiekswinnaar bij de verkiezing van 'Entrepreneur of the year 2002'.Met zijn ondernemerschap en vooruitstrevende visies op het gebied van duurzame energie en energiebesparing heeft hij zijn bedrijf tot belangrijke speler in de energiebranche gemaakt.

Bij de verkiezing van 'Entrepreneur of the Year' ontving Ad van Wijk de 'Entrepreneur Of The Year Publieksprijs'. Via internet kon men op de negen genomineerden een stem uitbrengen. Met een royale meerderheid van stemmen werd Ad van Wijk verkozen tot Publiekswinnaar.

Econcern is in 1984 opgericht. De groei in de afgelopen twintig jaar heeft geresulteerd in een Europees bedrijf met meer dan 200 medewerkerkers in zes landen. De medewerkers van Econcern, dat ooit werd opgericht als coöperatie, zijn nog steeds grootdaandeelhouder van het bedrijf. Een idee dat valt onder modern ondernemerschap. Ad van Wijk: 'Het bedrijf heeft alleen bestaansrecht bij de gratie van de kwaliteit van onze mensen. Zij vormen het onmisbare menselijke kapitaal dat ideeën ontwikkelt. Mensen komen bij ons werken omdat onze missie ze aanspreekt: Een duurzame energievoorziening voor iedereen. Deze missie bepaalt ook hoe wij werken. Gedreven, creatief, innovatief met economische haalbaarheid in ons achterhoofd, de markt steeds verder ontwikkelend, steeds denkend vanuit de belangen van de klant. En niet alleen in Nederland, we willen verder. Net zolang tot iedereen de beschikking heeft over duurzame energie. In die missie volharden wij.'

Econcern
Econcern (www.e-concern.com) is de groep die Ecofys, Econergy, Ecostream en Ecoventures verenigt. Econcern heeft de missie 'een duurzame energievoorziening voor iedereen'. Econcern specialiseert zich in het leveren van kennisintensieve diensten, producten en projecten op het gebied van duurzame energie en energiebesparing. Ecofys, waaruit Econcern is ontstaan, is in 1984 opgericht door onder andere Ad van Wijk. Het hoofdkantoor is gevestigd in Utrecht. De groep is in zes verschillende Europese landen vertegenwoordigd (Nederland, Duitsland, Engeland, België, Spanje en Polen) en omvat vier bedrijven, elk met een eigen specialisme: Ecofys (geïntegreerde duurzame energie oplossingen), Econergy (innovatieve duurzame energie producten), Ecostream (customer services voor duurzame energie) en Ecoventures (business development voor duurzame energie). Momenteel zijn er meer dan 200 medewerkers in Europa werkzaam bij de Econcern groep. De omzet over 2001 bedroeg 13 miljoen euro bij een autonome groei van 60%. De Econcern groep voert de strategie van groei.