NOORD BRABANTSMUSEUM

CaMu openen tentoonstelling in Noordbrabants Museum

's-Hertogenbosch, september 2002

Remco Campert en Jan Mulder (CaMu) openen grote najaarstentoonstelling in Noordbrabants Museum

Op zaterdag 21 september 2002 om 17.00 uur openen Remco Campert en Jan Mulder (CaMu) in het Noordbrabants Museum te 's-Hertogenbosch de grote najaarsexpositie 'Per Saldo, Honderd verrassende kunstwerken uit de ABN AMRO collectie'.

Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de ABN AMRO Kunststichting worden in 's-Hertogenbosch uit de omvangrijke bedrijfscollectie van de ABN AMRO, die inmiddels uit 16.000 kunstwerken bestaat, tot en met 1 december a.s. vooral recente aankopen van Nederlandse, Engelse, Duitse, Franse en Amerikaanse kunstenaars getoond. Vele foto's, tekeningen en schilderijen, die normaliter in de kantoren van de ABN AMRO hangen, worden voor het eerst in het openbaar geëxposeerd. Een groot deel van de presentatie bestaat bovendien uit bijzondere toepassingen van karakteristieke kunstenaarsmaterialen.

De expositie 'Per Saldo' en de begeleidende publicatie 'Een Collectie' tonen aan dat het belang en de betekenis van de hoogwaardige bedrijfscollectie van de ABN AMRO voor het Nederlandse artistieke eigentijdse erfgoed sterk zijn toegenomen. Het aantal bruiklenen uit ABN AMRO's topcollectie hedendaagse kunst aan binnenlandse musea is de laatste jaren enorm gegroeid.

Aan de redacties:

Indien u op zaterdag 21 september a.s. opnamen wilt maken of interviews wilt afnemen, kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie; Rick Vercauteren, tel. 073 6877 807, of met Ingrid van Berlo, tel. 073 6877 808.

16 sep 02 10:57