Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-09-2002 Persberichten district Lekstroom, 11.50 uur

Obstakel vergeten

VIANEN Doordat hij het obstakel in de weg vergeten was, knalde een 41-jarige inwoner van Culemborg vrijdagmorgen rond 09.30 uur tegen een roadblock in de Lexmondsestraatweg. De aanrijding gebeurde vermoedelijk met een flinke snelheid. De bestuurder is ter controle naar het Antonius-ziekenhuis in Nieuwegein gebracht. Hij had last van zijn nek en buik; de auto is weggesleept.

Hennepkwekerij opgerold

NIEUWEGEIN In een woning aan de Schakelstede ontdekte de politie vrijdagmorgen bij toeval een hennepkwekerij met 674 planten.

Toen de politie de woning binnenkwam, troffen de agenten de kwekerij aan. Alle planten en accessoires zijn inbeslaggenomen en vernietigd. De elektriciteitsmaatschappij stelde vast dat er tevens sprake was van diefstal van stroom. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Veel te snel

NIEUWEGEIN Een onopvallende politie-auto werd vrijdagavond rond 20.00 uur met hoge snelheid op de A2 ingehaald. De politie zette de achtervolging in en de auto bleek 161 km/u te rijden waar 100 is toegestaan. De bestuurster bleek een 34-jarige Nederlandse die in België woont en een Belgisch rijbewijs heeft. Zij kreeg van Justitie een boete van 500 euro opgelegd.

Bromfietser gelanceerd
NIEUWEGEIN Een 18-jarige bromfietser uit Vianen werd vrijdagmiddag rond 17.30 uur gelanceerd. Hij kwam tijdens een inhaalmanoeuvre op de Zonnebloemstraat niet snel genoeg langs een personenauto, reed tegen een verkeersheuvel en werd gelanceerd. Hij kwam tegen de voorkant van een hem tegemoetrijdende auto. De jongeman kwam er met enkel schaafwonden vanaf, maar is wel voor controle naar het Antonius-ziekenhuis gebracht.

De bromfietser bleek geen certificaat te hebben. Hiervoor krijgt hij een bekeuring. De brommer is total loss en is naar het politiebureau meegenomen voor technisch onderzoek.

Oproep getuigen

NIEUWEGEIN Vrijdagmorgen rond 11.30 uur vond een aanrijding plaats op de Taludweg. Een 62-jarige automobilist reed vanaf de Galecopperlaan de Taludweg op. Daar reed op dat moment een 24-jarige automobilist uit Nieuwegein, die vanaf de Verhoefweg richting snelweg reed. Het letsel viel mee. Hier zijn geen nadere gegevens over bekend.

De politie vermoedt dat de 62-jarige door rood licht is gereden en vraagt getuigen van het ongeluk contact op te nemen met de politie van district Lekstroom via tel. 0900 8844 (lokaal tarief).