Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht, 21-09-2002 Persbericht district Maastricht
Zaterdag 21 september 2002

Maastricht Aanhouding

Op zaterdagochtend, omstreeks 4.55 uur werd op de Markt in Maastricht een 20 jarige inwoner van Eijsden aangehouden. De man maakte deel uit van een groep van drie personen die zich eerder die nacht, omstreeks 2.00 uur, met een taxi hadden laten vervoeren tot op de Markt. Hier zei het drietal even te willen pinnen om de chauffeur te betalen. Zij liepen echter snel weg. De chauffeur die hen achterna ging werd door de Eijsdenaar verbaal bedreigd. De taxichauffeur deed hiervan aangifte bij de politie.

Omstreeks 4.55 uur kwam de chauffeur het drietal weer op de Markt tegen. Gevraagd naar zijn geld werd hij weer bedreigd en sloeg de verdachte naar hem. Door een patrouille die in de buurt was werd de verdachte aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

Maastricht Drank maakt meer kapot!

Op zaterdagochtend, omstreeks 3.35 uur raakte een 22 jarige automobilist uit Gulpen in de Calvariestraat de macht over het stuur kwijt en reed tegen de gevel van een woonhuis. De auto raakte hierbij fiks beschadigd. Aan de woning ontstond geen schade. De bestuurder bleek onder invloed van drank zijn auto te hebben bestuurd. Uit de ademanalyse bleek een promillage van 1.7 o/oo, dat is meer dan driemaal de toegestane hoeveelheid. Tegen de man werd proces verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Op zaterdagochtend omstreeks 4.00 uur reed een 24 jarige inwoonster van Maastricht op de Avenue Ceramique met haar auto tegen een boom. Tegen de politie verklaarde de vrouw dat zij niet meer wist wat er gebeurd was en dat zij plotseling een boom stond. De vrouw bleek alcohol te hebben gedronken. Haar auto moest door het bergingsbedrijf worden weggesleept. Uit de ademanalyse bleek een promillage van 0.9 o/oo. Tegen de vrouw werd proces verbaal opgemaakt.

Omstreeks 2.30 uur was op de Burg. Kessensingel in Maastricht al een 62 jarige inwoner van Maastricht gecontroleerd. Bij deze autobestuurder werd een promillage van 1.4 o/oo geconstateerd. Tegen de man werd proces verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Maastricht Aanhoudingen

Een 26 jarige man woonachtig in Meerssen werd rond de klok van 2.00 uur op het Vrijthof aangehouden. De man stond op het Vrijthof te urineren. Toen de man een bekeuring werd uitgeschreven gaf hij een valse naam op. Hij werd overgebracht naar het hoofdbureau.

In 22 jarige man woonachtig in Maastricht werd omstreeks 5.00 uur in de Mariastraat aangehouden ter zake baldadigheid. De man schold op de Kesselskade portiers uit en klom in een hek. Hij beledigde politieagenten. Hij werd voor het opmaken van proces verbaal overgebracht naar het politiebureau.

Maastricht Overval

In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 1.30 uur vond er een overval plaats op een friture gelegen in de wijk Amby. De eigenaar van de zaak bevond zich in het privé deel toen een geheel in het zwart gekleed en gemaskerd persoon de zaak betrad. De verdachte richtte een op een vuurwapen gelijkend voorwerp op de benadeelde en zei hem in het privédeel te blijven staan. Toen sloot de verdachte de deur die de friture van het woondeel scheidt en deed een greep in de kassa om vervolgens snel te verdwijnen.