Gemeente Ubbergen


Doorstart speeltuin de Rollebol te Leuth

Wethouder Leidy van der Aalst en Fred Kort openen Rollebol. Wethouder Leidy van der Aalst en Fred Kort openen Rollebol.

Na een veiligheidsinspectie in 2001 moest de gemeente in diverse speeltuinen toestellen weghalen. Het hardst getroffen werd Leuth. Hier moest een bijna complete speeltuin worden leeggehaald. In samenwerking met Oosterpoort Wooncombinatie heeft de gemeente op 50/50 basis en in overleg met de kinderen en speeltuincommissie in oprichting nieuwe toestellen aangeschaft. Hiermee was de weg voor een feestelijke opening vrij. Wat op 3 juli vanwege het weer niet doorging, lukte op 4 september jl. wel. De weergoden waren gunstig gezind en ook de nieuwe speeltuincommissie had er alles aan gedaan om deze middag te laten slagen. Zo waren er ludieke spelen, je kon je laten schminken en ook een ritje in een paardenkoets behoorde tot de mogelijkheden. Dat hiervan veelvuldig gebruik werd gemaakt behoeft geen betoog. Na wat spel en een toespraakje werd met het doorknippen van een lint de speeltuin heropend. Hierna konden de vele tientallen kinderen en hun ouders zich uitleven in de vernieuwde speeltuin.

Grof afval wordt weer opgehaald

Twee keer per jaar komt de vrachtauto bij u langs om grof afval op te halen. Één keer in het voorjaar en één keer in het najaar. Dit najaar wordt uw grof afval opgehaald op maandag 30 september.

Denkt u aan het volgende?

* zet het mee te geven materiaal aan de straat. Als het er om 07.30 uur staat (maar niet eerder!) dan bent u ervan verzekerd dat het meegenomen wordt

* voorkom overlast door het afval niet eerder dan om 07.30 uur op de ophaaldag aan de straat te zetten

* deze ophaaldienst is alleen voor grote stukken
Afval dat in de grijze of groene container kan, wordt NIET meegenomen.
* het grof afval moet hanteerbaar zijn voor één persoon. Druk het afval daarom goed samen en bundel het tot pakketten van maximaal 1 m3, niet langer dan 100 cm en niet zwaarder dan 30 kg.
* puin wordt niet meegenomen.

Maar:

- glas in de glasbak

- chemisch afval naar de chemokar of naar de gemeentewerf aan de Lindestraat in Beek

- oud papier voor de verenigingen.

- textiel voor de verenigingen of in de textielcontainer.
Meer informatie? Zie de afvalkalender en de gemeentegids.

Aanpassing verordening premiebeleid Wet Inschakeling Werkzoekenden (Wiw) en vrijlating Abw, Ioaw, en Ioaz gemeente Ubbergen.

Met ingang van 1 januari 2001 had elke gemeente de mogelijkheid een onbelaste subsidie van max. ¤ 1.815,-- te verstrekken aan personen die reguliere arbeid aanvaardden (arbeid die niet gesubsidieerd wordt).
Het ging dan om personen die een gemeentelijke uitkering ontvingen (Abw, Ioaw of Ioaz) of een Wiw-dienstverband hadden. Die werkaanvaardingspremie is met ingang van 1 januari 2002 vervangen door een toetrederskorting. Die wordt toegekend door de belastingdienst.
De taak van de gemeente is daarmee vervallen.
Personen die vóór 1 januari 2002 in aanmerking kwamen voor de werkaanvaardingspremie, behouden hun aanspraken conform het bepaalde in art. 25 a Wiw.

De betrokkenen zij daarvan persoonlijk op de hoogte gebracht.

Wijziging wetgeving Reïntegratie Arbeidsgehandicapten (REA)

Vanaf 1 januari 2002 is de wet Belastingplan 2002 V - Sociale zekerheidswetgeving van kracht.
In het Belastingplan zijn enkele sociale zekerheidswetten gewijzigd, met name waar het de reïntegratie van arbeidsgehandicapten betreft.

Door deze wetswijziging is de rol van de gemeente als uitvoerder van deze Wet Reïntegratie Arbeidsgehandicapten beperkt. Gemeenten kunnen geen plaatsingsbudget, pakket-op-maat of een werknemersvoorziening meer verstrekken.

Het verstrekken van de Rea-instrumenten, zoals financiële bijdragen, is per 1 januari 2002 overgegaan naar het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV).