Korps: Groningen, plaats: Diverse 22-09-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zondag 22 september 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: ongeval Europlein kost nog een leven Het verkeersongeval van vrijdagavond op het Europaplein heeft nog een tweede leven gekost. De bestuurder van de in brand geraakte personenauto, een 25-jarige man uit Groningen, is aan zijn verwondingen in het ziekenhuis overleden. De stadjer was door omstanders uit het brandende voertuig gehaald. Zijn vader moest op de plaats van het ongeval het leven laten.

Groningen: auto over de kop
Op de Sumatralaan is zaterdagochtend een personenauto over de kop geslagen. De auto werd bestuurd door een 28-jarige vrouw uit Stedum. Vermoedelijk heeft de bestuurder de bocht Bedumerweg/Sumatralaan te snel genomen, waarna hij tegen een boom op de Sumatralaan botste. Vervolgens kantelde het voertuig en belandde het op de kop. De vrouw is met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Groningen: ongeval met letsel
Op de Bedumerweg is zaterdagmiddag een 84-jarige vrouw gewond geraakt bij een ongeval. De vrouw stak op deze locatie de voetgangersoversteekplaats over. Een 30-jarige man uit Winsum liet de vrouw oversteken en bracht zijn auto hiervoor tot stilstand. Een 36-jarige vrouw uit Groningen zag dit kennelijk in haar auto over het hoofd en botste met haar voorzijde tegen de achterkant van de auto van de Winsummer. Tengevolge hiervan werd het voorste voertuig naar voren gedrukt, waarna de vrouw op de voetgangersoversteekplaats werd aangereden. De voetgangster is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: wildplasser geeft valse naam op
De politie heeft zondagochtend op de Grote Markt een 31-jarige man uit de stad voor wildplassen aangehouden. Aan het bureau bleek dat de man een valse naam had opgegeven. Hij kreeg voor beide strafbare feiten een bekeuring uitgereikt.

Groningen: fietsendief aangehouden
De politie heeft zaterdagmiddag een 31-jarige man uit Groningen aangehouden voor fietsendiefstal. De stadjer had in de Herestraat een fiets van een 25-jarige vrouw uit Groningen weggenomen. De politieagenten wisten de verdachte in de Hoogstraat te achterhalen. De vrouw kreeg direct haar fiets terug. De dief kreeg een dagvaarding uitgereikt en mocht na verhoor het politiebureau verlaten.

Groningen: kop-staart botsing op ringweg
Een 37-jarige man uit Bedum is zaterdagnacht gewond geraakt bij een ongeval op de Weg der Verenigde Naties. De man zat op de passagierstoel van een personenauto, bestuurd door een 40-jarige vrouw uit Bedum. De auto stond stil voor de verkeerslichten op het Julianaplein. Op het moment dat het verkeerslicht op groen sprong en de vrouw wilde optrekken, werden zij van achteren aangereden door een andere personenauto, bestuurd door een 35-jarige man uit Groningen. De Bedummer is met nekletsel naar een ziekenhuis vervoerd.

Groningen: winkeldieven ingerekend
De politie heeft zaterdagmiddag op de Westerhaven twee winkeldieven, een 42-jarige man uit Groningen en een 32-jarige man uit Opheusden, aangehouden voor winkeldiefstal. Beide verdachten hadden met behulp van een geprepareerde tas een autoradio weggenomen uit een RTV-zaak. Hierbij werden de mannen door het winkelpersoneel op heterdaad betrapt. De verdachten werden overgedragen aan de politie. Zij kregen een dagvaarding uitgereikt. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: stadjer na belediging agent aangehouden Op de Grote Markt heeft de politie zondagochtend een 24-jarige man uit de stad aangehouden voor belediging. De agenten troffen voor een grote groep personen aan. Toen zij de groep verzochten om zich te verwijderen, begon de verdachte de agenten te beledigen. Hierop werd de man aangehouden. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding, maar kon de man met gepast geweld worden ingerekend. De verdachte is ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Leek: snelrijder raakt rijbewijs kwijt
Op de snelweg A7, ter hoogte van Leek, heeft de politie een 27-jarige man uit Assen bekeurd voor te hard rijden. De Assenaar reed in zijn auto met aanhangwagen 148 km/uur. Voor een bestuurder van een auto met daarachter een aanhangwagen geldt een maximum toegestane snelheid van 80 km/uur. De bestuurder reed derhalve 68 km/uur te hard. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Daarnaast kreeg de man een proces-verbaal.

Leek: auto onder de verf
Aan de Oranjerie in Leek hebben zaterdagochtend onbekenden een personenauto besmeurd met verf. De dader(s) wist(en) te ontkomen. De eigenaar, een 48-jarige man uit Leek zal aangifte doen van vernieling.

Holwierde: graffiti-spuiters aangehouden
De politie heeft zaterdagnacht op de Feldwerderweg een 22-jarige man uit Appingedam en een 19-jarige man uit Delfzijl aangehouden voor vernieling. De mannen hadden reeds de muren van het viaduct met graffiti beklad. Beiden waren in het bezit van diverse spuitbussen, stiften en graffiti-ontwerpen. Al deze goederen werden in beslag genomen. De politie onderzoekt of de verdachten in aanmerking komen voor meerdere vernielingen. De mannen zijn ingesloten.

Winschoten: alcomobilisten lopen tegen de lamp
Bij alcoholcontroles op diverse locaties heeft de politie zaterdagavond meerdere automobilisten aangehouden voor rijden onder invloed. Op het Zuiderveen liep een 42-jarige man uit Finsterwolde tegen de lamp. Hij bleek 1,75 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd en kreeg hij daarnaast een dagvaarding uitgereikt. Een 37-jarige man uit Blijham werd in de Marktstraat op alcohol gecontroleerd. De Blijhammer bleek op het politiebureau 1.9 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Ook hij kreeg een dagvaarding en raakte zijn rijbewijs kwijt. De politie controleerde op het Burgemeester Schonfeldplein een 46-jarige man uit Winschoten. De automobilist bleek bij de ademanalysetest op het politiebureau 1.75 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Ook deze verdachte moest zijn rijbewijs inleveren. Hij verliet het politiebureau met een dagvaarding. In alle gevallen maakt de politie proces-verbaal op.

Midwolda: aanrijding met drank
Een 39-jarige man uit Oostwold is zaterdagmiddag op de Dr Oortwijn Botjeslaan door de politie aangehouden voor rijden onder invloed. De man was met zijn auto in een bocht tegen een paal gebotst. De politieagenten roken alcohol bij de bestuurder. Op het politiebureau bleek dat de man maar liefst 2,4 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingenomen. Ook kreeg hij een dagvaarding uitgereikt. De politie maakt proces-verbaal op.

Wagenborgen: mannen geven zich uit voor politie De politie heeft zaterdagavond een 19-jarige man uit Delfzijl en een 19-jarige man uit Termunterzijl aangehouden, omdat zij vanuit hun auto onbevoegd aan weggebruikers een stopteken hadden gegeven. De verdachten hadden in hun auto een draagbare transparant met de tekst Stop politie. Toen de mannen aan een automobilist een stopteken gaven, hadden ze pech: het bleek een agent in burger die ze controleerden. De transparant werd in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadskanaal: man redt bewoner uit brandende woning Een inwoner uit Stadskanaal heeft zaterdagavond een bewoner van een woning aan de Belgielaan uit een brandende woning gered. De redder, een buurman van het 30-jarige slachtoffer, rook onraad en zag dat de voordeur op een kier stond. Hij trof het slachtoffer liggend op de grond in de gang van de woning aan. Hij wist vervolgens de man met behulp van zijn toegesnelde broer uit de woning te tillen. Het slachtoffer is met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis vervoerd. De brandweer bluste de brand. De brand is vermoedelijk door een brandend strijkijzer ontstaan.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)