Politie Rotterdam-Rijnmond

Uitgave zondag 22 september 2002

* AUTOKRAKER AANGEHOUDEN
In de nacht van zaterdag op zondag even na middernacht werd in de Jan v.d. Burghstraat een 46-jarige Rotterdammer aangehouden. De man werd door twee omstanders, een 39-jarige en een 19-jarige inwoner van Ridderkerk op heterdaad betrapt bij een inbraak in een geparkeerd staande auto. Toen de twee mannen de autokraker wilden beetpakken werden zij bedreigd en vervolgens werd de een in het kruis geschopt en de ander inde schouder gebeten. Zij wisten de man echter vast te houden tot de gewaarschuwde politie ter plaatse kwam. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Na een onderzoek in de omgeving bleek, dat er zes auto's waren opengebroken. De autokraker is ingesloten.


* VIJF GEWONDEN BIJ AANRIJDING
Als gevolg van een voorrangskwestie ontstond zaterdagmiddag omstreeks half zes op de kruising van de Doklaan met de Waalhaven NZ een aanrijding tussen twee personenauto's. Eén van de auto's kwam na de aanrijding tegen een ANWB-paal tot stilstand. De 55-jarige bestuurder en zijn passagier, een 48-jarige vrouw beiden afkomstig uit Hellevoetsluis, raakten gewond. Ook de drie inzittenden van de andere auto, Rotterdammers van 20- en 21-jaar oud liepen letsel op. Alle slachtoffers werden door de GGD naar respectievelijk het EMC en MCZ/Zuiderziekenhuis vervoerd.


* VERMIST JONGETJE WEER TERECHT
SPIJKENISSE -Zaterdagmiddag werd de 7-jarige Robbie Hoogstad als vermist opgegeven. Het dove en verstandelijk gehandicapte jongetje was na het spelen niet meer bij zijn ouderlijke woning aan de Dorpsstraat in Hekelingen teruggekomen. De politie startte een uitgebreide zoekactie. Ook werd de regionale radiozender ingeschakeld. Het jongetje werd echter niet gevonden. Tegen middernacht werd de zoekactie gestaakt. Zondagmorgen werd opnieuw begonnen. Meer dan twintig politiemensen werden ingezet, maar ook veel vrijwilligers zoals mensen van de EHBO-Spijkenisse, jongeren en anderen die zich spontaan hadden aangemeld voor de zoekactie. Er werd gezocht in de wijken Maaswijk, Waterland en in Hekelingen. Om tien voor elf werd het jongetje achter de begraafplaats aan de Meeldijk in Hekelingen gevonden door politiemensen en vrijwilligers. Hij lag half in een sloot en was onderkoeld geraakt. Het is nog niet bekend hoe lang de jongen daar heeft gelegen. Bij een bewoner van Hekelingen werd het jongetje in een warm bad gedaan, maar de GGD bracht hem daarna voor onderzoek naar het Sophiakinderziekenhuis.