---

Ministerie van Defensie



---

foto: Teakwondo WK-team

Taekwondo-team: 2 zilver en 2 brons

23-09-2002

Het afgelopen weekend vond het International Rhein Ruhr Cup plaats in Unna, Duitsland. Het Nederlands militaire equipe nam deel met het WK-team en behaalde tweemaal zilver en tweemaal brons.

Eerste luitenante Virginia Lourens (KL) van de Koninklijke Militaire Academie maakte in de klasse tot en met 59 kilo een geslaagde rentree met een zilveren medaille. Na drie winstpartijen moest ze enkel de Nederlandse Van Baaren nog voor laten gaan in de finale. Ook korporaal Dennis Bekkers (KLu) van Vliegbasis Volkel stond na drie winstpartijen in de finale maar verloor daarin van Duitsland.

Eerste luitenant Dennis Mollet (KL), Koninlijke Militaire Academie, verloor na twee partijen in de halve finale van de Iranese Belg Askari en behaalde daarmee brons in de klasse tot en met 62 kilo. Sergeant Susanne Bolhaar (-67 kilo) trof in de halve finale Europees kampioene Van Deutekom die de partij naar zich toe trok. Bolhaar kreeg brons.

Het Taekwondo-team zal de komende weken de laatste voorbereidingen afwerken voor het Militair wereldkampioenschap dat in oktober zal worden gehouden in Fort Hood, Texas in de Verenigde Staten.