Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-09-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.30 uur

Auto tegen verkeerslicht

AMERSFOORT Maandagochtend omstreeks 0.30 uur vloog een automobilist frontaal tegen een verkeerslicht op de kruising met de Stadsring/Flierbeeksingel en de Hogeweg.

Een surveillerende motoragent vermoedde dat een bestuurder van een personenauto onder invloed zou rijden, omdat de automobilist zo aan het slingeren was op de kruising Arnhemseweg/Stadsring. De bestuurder negeerde het stopteken van de agent en vermeerderde zijn snelheid tot ongeveer 90 km/u. Op de kruising met de Stadsring/Flierbeeksingel en de Hogeweg miste de automobilist op een haar na een middengeleider, waarna het voertuig plotseling een scherpe bocht naar rechts maakte. Hierdoor botste de bestuurder frontaal tegen een verkeerslicht en vloog over de kop.

Hulpverlenende instanties kwamen ter plaatse om de 34-jarige man uit Soesterberg uit zijn auto te halen. Hij werd met de ambulance naar het UMC overgebracht. Hier bleek dat de man een hersenschudding had en verwondingen aan zijn hand. Tevens werd er een bloedproef afgenomen. De man zal vanwege zijn medische toestand later door de politie gehoord worden. De auto van de man was total loss en werd afgevoerd.

Boze bromfietser

AMERSFOORT Agenten hielden zondagavond tijdens een controle om 20.10 uur een bromfietser aan op de Zonnewijzer.

De 16-jarige bromfietser uit Amersfoort was niet in het bezit van een certificaat en kreeg vervolgens een bekeuring. De jongen reageerde bijzonder vervelend en weigerde zijn geboortedatum op te geven. Tevens probeerde hij met de bromfiets weg te lopen. Toen een politieagent hem tegenhield, werd hij nog bozer en bleef weigeren om zijn personalia te geven. Hierop werd de jongen aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.

Auto-inbreker aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft zondagmorgen een man aangehouden voor het inbreken in een auto.

Omstreeks 11.30 uur kreeg de politie een melding dat een onbekende zojuist een auto op het St. Janskerkhof had opengebroken. Aan de hand van het opgegeven signalement zagen agenten de verdachte op de brug van de Kamp zitten. De 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Onderweg naar het bureau bekende de man de inbraak.