Postbus 4240 · Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp · Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 23 september 2002
·

Dodelijk ongeval Noordwijk
Een 54-jarige man uit Polen is op vrijdagavond 20 september in het LUMC overleden aan zijn verwondingen die hij eerder op de avond rond 21.05 uur opliep bij een verkeersongeval op de Duindamseweg. De man stak met zijn fiets plotseling de weg over. Een 33-jarige automobilist uit Noordwijkerhout kon hem niet meer ontwijken en reed hem aan.

Inbraak flatwoning Oegstgeest
Op 22 september werd ingebroken in een flatwoning op de M. Hapertsz. Tromplaan. Een bovenlicht werd geforceerd De woning werd geheel doorzocht. Het is nog onbekend wat er is weggenomen.

Overval op snackbar Katwijk
Bij een gewapende overval op een snackbar aan de Piet Heinlaan werd op vrijdag 20 september rond 22.25 uur een nog onbekend geldbedrag buitgemaakt. Een ongeveer 25-jarige man bedreigde de 35-jarige eigenaresse uit Opdam met een vuurwapen en eiste geld van haar. Dit gaf zij af waarna de overvaller vertrok en wegliep in de richting van de Zeeweg. Buiten de man van de eigenaresse waren op het moment van de overval geen klanten aanwezig in de snackbar. De politie stelt een nader onderzoek in.

Geparkeerde caravan brand uit Leiden
Op vrijdag 20 september brandde rond 18.55 uur het interieur van een aan de Floris Vesterlaan geparkeerde caravan uit. De brandweer bluste het vuur. De politie stelt een nader onderzoek in. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

Onder invloed Leiden
Op de Lange Mare werd op 22 september een 30-jarige Leidenaar aangehouden voor rijden onder invloed. Hij reed een geslotenverklaring in en dat leidde tot het afnemen van een blaasproef. Op het bureau blies de man 740 ug/l. Hij kreeg een verbaal en een rijverbod van 8 uur.
Op de Langegracht werd eveneens een bestuurder van een auto slingerend gesignaleerd. Na aanhouding blies de man op het bureau 325 ug/l. Hij kreeg een transactie aangeboden.
Die nacht werd een scooterrijder op de Steenstraat aangehouden, waar agenten net bezig waren met het afhandelen van een melding. De man kwam slingerend aanrijden, stopte en kon nauwelijks op zijn benen blijven staan. Hij werd aangehouden en op het bureau blies de man 1120 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 14 uur. Hij verklaarde slechts een paar biertjes te hebben gedronken.

Vechtpartij Leiden
Op de Apothekersdijk vond op 22 september om 01.00 uur een vechtpartij plaats. Hierbij waren volgens melders zes personen betrokken. Twee personen werden aangehouden, een 16-jarige Leidenaar en een 24-jarige man uit Hoofddorp. Er werden tegenstrijdige verklaringen afgelegd en na verhoor werden zij weer heengezonden.

Brand op zolder Leiden
Op een zolder van een woning aan de Groenesteeg heeft in de nacht van zaterdag 21 september een brand gewoed. De bewoners konden tijdig de woning verlaten. Buren van de naastgelegen woning moesten eveneens hun woning verlaten. De brandweer wist de brand snel te blussen. Vermoedelijk is kortsluiting de oorzaak van de brand.

Dronken achter het stuur Leiden
Op zondag 22 september om 23.30 uur zag een surveillerende agent op de Hooigracht in Leiden een slingerende personenauto rijden. Bij controle weigerde de 53-jarige bestuurder uit Leiden mee te werken aan een alcohol blaastest. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De man weigerde echter ook de ademanalyse test waarna in opdracht van de hulp officier van justitie een bloedproef werd gevorderd en afgenomen door een arts. De man heeft naast een proces-verbaal ook een rijverbod van 12 uur meegekregen.

Rijbewijs ingevorderd Leiden
Op maandag 23 september om 00.30 uur kreeg de meldkamer de melding van een stilstaande bestelbus met draaiende motor op de Europaweg in Leiden. Agenten die ter plaatse gingen troffen de bestelbus aan, met draaiende motor en een slapende bestuurder achter het stuur. De 29-jarige bestuurder afkomstig uit Boskoop, rook naar alcohol. De bestuurder verklaarde zojuist iemand te hebben afgezet in Voorschoten. De man blies op de alcoholtester een "F"indicatie en werd aangehouden. Op het bureau blies de man 710 Ug/l.Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd. De man is na verhoor en met een proces-verbaal in het vooruitzicht heengezonden.

Brand in woning Woubrugge
In een woning aan de Kerkstraat heeft in de nacht van zaterdag 21 september brand gewoed. De bewoners konden tijdig de woning uit en werden door overburen opgevangen. De brandweer van Jacobswoude was met veel materieel ter plaatse maar door de felheid van de brand was het pas na ruim een half uur brandmeester. De woning liep veel schade op. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Aanrijding Woubrugge
Nadat een 50-jarige fietser uit Leiden op vrijdag 20 september rond 16.45 uur op de kruising Provinciale weg N207 met de N446 het rode verkeerslicht voor hem negeerde werd hij aangereden door een 67-jarige automobilist uit Woubrugge. Met onbekend letsel is de fietser overgebracht naar het LUMC.

Weigeren blaasproef Alphen aan den Rijn
Een 31-jarige Alphenaar is op 21 september om 15.30 uur aangehouden nadat hij vreemd rijgedrag vertoonde. Na zijn aanhouding pleegde hij verzet en weigerde mee te werken aan een ademtest, zowel op straat als op bureau. Nadat zijn rijbewijs was ingevorderd en nadat hij een rijverbod had gekregen, weigerde hij het bureau te verlaten. Door agenten is de man het bureau uitgezet.

Inbraken flatwoning Leiderdorp
Terwijl de bewoonster lag te slapen werd op 21 september om 23.20 uur ingebroken in haar flatwoning aan de Dennenschans. De dader is vermoedelijk binnengekomen via een balkondeur. Toen de dader de slaapkamer binnenkwam, schrok hij vermoedelijk van de aanwezigheid van de bewoonster. Hij verliet meteen de woning via de achterzijde. Er is niets weggenomen, de politie stelt een onderzoek in.
In een flatwoning aan de Houtschans werd die nacht eveneens ingebroken. Ook hier werd de balkondeur geforceerd. Hier werd audioapparatuur weggenomen.
Ook in de Rietschans werd op dezelfde wijze ingebroken in een flatwoning. Waardepapieren en geld werd weggenomen

Aanrijding Vlist
Doordat een 35-jarige automobilist uit Ammerstol op vrijdag 20 september rond 17.35 uur op de West Vlisterdijk niet uiterst rechts hield botste hij frontaal op een 35-jarige automobilist uit Schoonhoven. Door de klap belandde de man uit Schoonhoven met zijn auto te water. Hij werd voor onderzoek overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Onder invloed Gouda
Op de Bodegraafsestratweg is op 21 september, om 20.10 uur een 46-jarige Reeuwijker aangehouden voor het rijden onder invloed. Na onderzoek bleek de man al vaker verbaliseerd te zijn voor het rijden onder invloed. Op het bureau blies de man 300 ug/l. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt in verband met recidive.

Vechtpartij in uitgaangsgelegenheid Gouda
Bij een vechtpartij in de nacht van zaterdag 21 september in een uitgaangsgelegenheid aan de Zeugstraat is een 26-jarige Gouwenaar gewond geraakt in het gezicht. De man heeft aangifte gedaan van mishandeling. De politie heeft een 30-jarige plaatsgenoot aangehouden. De 26-jarige man zou in de zaak plots op het hoofd geslagen zijn waarna er direct een vechtpartij ontstond tussen twee groepen bezoekers. Medewerkers van de zaak grepen in en zette de vechtende bezoekers buiten. Buiten werd de verdachte aangehouden. De politie zet het onderzoek voort.

Doorrijden na ongeval Nieuwerkerk a/d Ijssel
De politie is op zoek naar een bestuurster van een witte bestelauto. De vrouw zou doorgereden zijn na een aanrijding met een 25-jarige scooterrijdster uit Capelle a/d Ijssel op woensdag 18 september. Omstreeks 17.45 uur reed de scooterrijdster over de Zuidplaslaan in de richting van het Raadhuisplein. In de flauwe bocht voor de inrit van de supermarkt draaide een kleine witte combibus de weg op nog vóór de scooterrijdster. De scooterrijdster remde waardoor zij ten val kwam en vlak voor de combibus tot stilstand kwam. De scooterrijdster vroeg hierop de automobiliste te wachten tot de komst van de politie. De automobiliste wilde verderop eerst haar voertuig keren. De vrouw reed weg in de richting van de rotonde naar de Rijksweg maar keerde niet terug. De politie is op zoek naar de ongeveer 40/50-jarige bestuurster van de combibus, vermoedelijk een VW. Eventuele getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Nieuwerkerk aan den Ijssel, telefoonnummer 0900 - 8844.

Verkeershandhaving regio Hollands Midden
Politie Leiden-Voorschoten en het Regionaal Verkeershandhavingsteam hielden een gezamenlijke bromfietscontrole op vrijdag 20 september. Op twee locaties, de Admiraal Banckertweg en het Stationsplein, werden meer dan vijftig brommerrijders gecontroleerd op de staat van hun brommer en het rijden onder invloed. Natuurlijk werd ook op het dragen van de helm gelet. Vijf brommerrijders waren onder invloed. Een 32-jarige man uit Leiden reed op een bromfiets met oranje platen. Verder had de bromfiets teveel vermogen, droeg de man geen helm en was hij ook nog eens onder invloed. De man kreeg een boete van ¤ 75.
Verkeershandhaving in de komende week; maandag 23 september t/m zondag 29 september
Op de doorgaande wegen in de regio houdt de politie regelmatig snelheidscontroles.
Naast snelheid is ook het dragen van de veiligheidsgordel één van de speerpunten van het regionaal verkeershandhavingsteam. In de komende week zal het team verschillende gordelcontroles uitvoeren. Maandag 23 september controleren de verkeersassistenten in Leiden-West, Schoonhoven en Vlist. Dinsdag 24 september voert het team in de bebouwde kommen van Voorschoten, Bodegraven en Reeuwijk een gordelcontrole uit. Die dag wordt het verkeer over de N206 met de lasergun op snelheid gecontroleerd. Overtreders worden direkt aangesproken en bekeurd.
Woensdag 25 september worden in Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan de IJssel en Bergambacht gordelcontroles gehouden. Bij de gordelcontrole die de verkeersassistenten die dag in Nieuwerkerk houden, worden bestuurders meteen op alcohol gecontroleerd. Donderdag 26 september houdt het team opnieuw gordelcontroles, ditmaal in het centrum van Leiden. Vrijdag 27 september komen Waddinxveen en Boskoop aan de beurt.
In het weekend worden snelheidscontroles met de lasergun gehouden op de N11 en de N206.
Noot voor de redactie /