Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 23-09-2002
Persberichten maandagochtend 23 september 2002 Ernest Zinsmeyer 0592 361127 / 06 22662875

Alcomobilist beboet
DONDEREN Zondagnacht tegen 3.15 uur reed een 26-jarige man uit Hoogeveen met zijn auto over de Noordenveldweg. Hij werd daar gecontroleerd, en bleek bij gedronken te hebben. De ademtest kwam uit op 335, waarop hij een boete kreeg van 190.

Autos in beslag genomen van streetracers
COEVORDEN Zondagavond is de politie in Coevorden en naaste omgeving bezig geweest met het voorkomen van streetraces. Een groep aspirant-racers had zich daar op het industrieterrein verzameld, met de nodige toeschouwers. Door de nadrukkelijke aanwezigheid van politie verplaatste de groep zich enkele keren naar een ander gebied. Er zijn, voor zover bekend, geen races gehouden. Wel zijn er twee autos in beslag genomen vanwege verkeersgevaarlijk gedrag. Een 19-jarige jongeman uit Coevorden, en een 23-jarige uit Nieuweroord raakten hun autos en hun rijbewijs kwijt nadat ze spins en burn-outs hadden gemaakt. Verder zijn er 23 bekeuringen uitgedeeld voor zaken als snelheidsovertredingen, ondeugdelijke verlichting, rijgedrag, en rijden zonder kentekenplaat.

Auto-inbraken
ZUIDLAREN Zondagmiddag is een auto opengebroken bij het zwembad aan de Wilhelminalaan. Een 42-jarige bezoeker uit Breukelen raakte zijn radio-cdspeler kwijt, nadat een portierraam was ingeslagen. EELDE Op dezelfde wijze raakte een 55-jarige man uit Haren zijn radio-cdspeler kwijt bij de kerk aan de Kosterijweg.

Verdachten woninginbraak op heterdaad aangehouden RODEN Zondagavond even na 22.00 uur zagen agenten een auto in Peize rijden, waar tuingereedschap uit het raam stak. De auto werd voor een controle aan de kant gezet. De bestuurder, een 45-jarige bij de politie bekende Assenaar, bleek gezocht te worden door de politie in Groningen voor een aantal zaken. Intussen kwam er een melding van een woninginbraak, gepleegd door twee mannen met een soortgelijke auto, aan de Noorderkroon. Getuigen herkenden de twee mannen en de auto kort daarop, en ze konden beide worden aangehouden. De tweede verdachte is een 39-jarige man uit Assen. Ze zijn voor een verder onderzoek ingesloten. De auto is in beslag genomen.

Man aangehouden na bedreiging en mishandeling
KLAZIENAVEEN Zondagavond is een 50-jarige man uit Klazienaveen aangehouden nadat hij in een woning in de Loperstraat een 45-jarige plaatsgenoot had mishandeld en met de dood bedreigd. De man was al door omstanders onder controle gebracht en kon aan de politie worden overgedragen. Hij is ingesloten voor een verder onderzoek. Problemen in de relatiesfeer zijn vermoedelijk de oorzaak van het conflict.

Auto uitgebrand
ASSEN Zondagmiddag rond 14.00 uur reed een 36-jarige man uit Groningen met zijn auto over de A28. Hij hoorde ineens een knal en zag rok onder de motorkap vandaan komen. Hij zette de auto op de vluchtstrook. Even later vatte de auto vlam, en brandde volledig uit. De oorzaak is onbekend.

Psychisch gestoorde op autoweg
BORGER Zondagavond rond 23.30 uur trof een surveillance-eenheid, op weg terug van een melding, op de N34 bij Borger een man aan die languit en overdwars midden op de N34 lag. De dienstauto kon de liggende man ontwijken. Deze man, een 37-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats, is meegenomen, en vanwege psychische problemen overgedragen aan de psychische hulpverleningsdiensten.

Ernest Zinsmeyer verzorgt deze week het perspiket en de persvoorlichting tot donderdagmiddag.