Korps: Groningen, plaats: Diverse 23-09-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 23 september 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: brandstichting bij flat
De brandweer bluste zondagavond rond 21.00 uur een brand bij een overkapping van de Flamingoflat aan het S. Allendeplein. Ter plaatse bleek er benzine gegoten te zijn afkomstig van een brandstoftank van een buitenboordmotor. De brandstof werd in brand gestoken. Overburen waarschuwden de brandweer. De politie is nog op zoek naar getuigen die zondagavond iets gezien hebben van de daders van de brandstichting. Zij kunnen zich via 0900 8844 (lokaal tarief) melden bij basiseenheid Zuid / Haren.

Groningen: snelheidscontrole; twee rijbewijzen ingevorderd Op de Beneluxweg werd zondagmiddag en avond van 550 voertuigen de snelheid gemeten. Twee automobilisten reden zo hard dat het rijbewijs werd ingevorderd. Een 31-jarige man uit Middelstum reed 126 km per uur en een 35-jarige Middelstummer snelde met 123 km per uur over de weg waar 70 km het maximum is. Verder werden nog drie snelheidbekeuringen uitgedeeld en twee bonnen voor het niet dragen van de autogordel.

Groningen: fietsdief aangehouden
Getuigen waarschuwden zondagmiddag de politie dat een 34-jarige man uit Groningen een fiets aan het stelen was op de Hoge der A. Op basis van het opgegeven signalement troffen de agenten de man en de fiets waarvan het slot geforceerd was aan op de Vishoek. Hij werd aangehouden en bekende op het bureau de diefstal. De man kreeg een dagvaarding.

Groningen: jongen (17) bespoten met pepperspray Een 17-jarige jongen uit Groningen meldde zich zondagochtend bij de politie dat hij door een onbekende jongen met pepperspray ter hoogte van de Nieuwe Kerkhof was bespoten. Doordat hij verblind raakte fietste hij tegen een lantaarnpaal aan. Vervolgens sprong hij bij een vriendin achter op de fiets en wist hij te ontkomen aan het groepje jongeren waarvan de onbekende jongen deel uit maakte.

BERICHTEN REGIO KOMEN IN DE LOOP VAN DE OCHTEND Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)