BedrijfsautoRAI

23-09-2002

Succesvolle Sorento in december ook als Van leverbaar

De Sorento Van wordt in Nederland omgebouwd volgens de hoogste kwaliteitsnormen. De belangrijkste aanpassingen ten opzichte van de geel kenteken versie zijn een polyester verhoogd dak van ongeveer elf centimeter, blindering van de laadruimte door middel van polyester panelen in glass look en een half schot van dertig centimeter. Het half schot maakt het mogelijk de stoelgeleiding in de achterste stand te zetten, waarbij de rugleuning in de gebruikelijke stand te plaatsen is.

Alle geelkenteken uitvoeringen zullen ook als Van uitvoering leverbaar worden. Dit betekent dat de consument de keuze heeft uit vier uitvoeringsvarianten, te weten LX, EX Custom, EX en EX Luxe. Stuk voor stuk hebben die hun eigen signatuur als het gaat om luxe. De standaard uitrusting staat op een ongekend hoog niveau. Zo is iedere Sorento Van voorzien van vierwielaandrijving, airbags en gordijnairbags, ABS, EBD (elektronische remkrachtverdeling), voorruitverwarming, elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels, elektrische ramen voor en airconditioning.

Kia levert drie krachtige motoren, waaronder een zeer moderne diesel en twee benzinekrachtbronnen. De inhoud van de benzinemotoren bedraagt respectievelijk 2,4-liter en 3,5-liter. De eerste is een viercilinder en de laatste is een V6. De diesel heeft een inhoud van 2,5-liter. Deze motor maakt gebruik van de modernste common rail-techniek en is voorzien van een turbo. Deze 140 pk (103kW) sterke diesel heeft een bijzonder hoog koppel van 320 Nm. Daarmee is de motor krachtig en soepel. Bovendien is de Sorento een trekauto bij uitstrek. Met een aanhangwagengewicht tot 2800 kg, kan de bedrijfsmatige gebruiker alle kanten op.

De Sorento Van beschikt over handmatig in- en uitschakelbare vierwielaandrijving met de mogelijkheid van een lage overbrenging voor extra trekkracht in moeilijk begaanbaar terrein. Een automatische vierwielaandrijving is standaard vanaf de EX.

De Sorento Van staat vanaf december bij de Nederlandse Kia-dealers. De prijzen van de Sorento Van beginnen bij 18.995,- (exclusief BTW) voor de 2.4 benzine LX Highroof en de 2.5 CRDi dieselversies beginnen bij 21.495,- (exclusief BTW). De 3.5 V6 benzine uitvoeringen zijn leverbaar vanaf 25.995,-