Ingezonden persbericht

Beste redactie,

Bijgaand ontvangt u een persbericht van Level 3 Communications.

Met vriendelijke groet,

Hollander Van der Mey

Level 3 ondersteunt wereldwijde onderzoeks- en wetenschapsconferentie iGrid 2002 met transatlantische verbinding van 10 Gpbs

Wavelength via ONTAP binnen dagen beschikbaar

Evenement toont hoogwaardige optische netwerkapplicaties van de toekomst

Amsterdam, 23 september 2002 - Level 3 Communications, Inc. heeft een 10 Gpbs transatlantische verbinding tussen Chicago en Amsterdam geactiveerd ter ondersteuning van de internationale iGrid 2002 Conferentie die van 23 tot 26 september a.s. in Amsterdam plaatsvindt. De verbinding biedt een multi-gigabit bandbreedte die wordt gebruikt voor hoogwaardige optische netwerkapplicaties. Level 3 ondersteunt hiermee de wereldwijde wetenschappelijke onderzoeksgemeenschap.
Tijdens het tweejaarlijkse iGrid (International Grid) worden applicatie- en middleware-innovaties getoond die zijn gebaseerd op het gebruik van wereldwijd verbonden uiterst snelle optische netwerken. Grid Computing is de onderliggende structuur van de 28 hogesnelheid netwerkdemonstraties uit 16 landen die tijdens het applicatiegedreven 'test-bed'-evenement worden gedemonstreerd.
Virtual Laboratory technieken en groeiende breedbandcapaciteit vanaf 10 Gpbs maken het mogelijk de nieuwste e-Science applicaties te demonstreren, zoals de aansturing van instrumenten op afstand, tele-immersion, real-time client server systems, distributed computing, streaming digital media en high-throughput, high-priority data transfers.
De ondersteuning van Level 3 bouwt voort op zijn bestaande breedbandcommunicatiediensten aan SURFnet, het Nederlandse computernetwerk voor hoger onderwijs en onderzoek, dat iGrid 2002 samen met de University of Illinois uit Chicago (UIC) en de Electronic Visualization Laboratory (EVL) organiseert. De 10 Gpbs link verbindt het optische netwerkknooppunt NetherLight in Amsterdam met StarLight, de optische exchange infrastructuur in Chicago die wordt gemanaged door EVL, Northwestern University en Argonne National Laboratory. Kees Neggers, Managing Director van SURFnet zegt: "In juni werden wij plezierig verrast door de manier waarop Level 3 de diensten voor upstream Internet en 2.5 Gbps wavelength overnam, nadat onze toenmalige toeleverancier zijn dienstverlening beëindigde. De naadloze levering van deze 10 Gbps wavelength voor de iGrid 2002 Conferentie is opnieuw een uitmuntende demonstratie van de capaciteit en flexibiliteit van het netwerk en de organisatie van Level 3."
Tom DeFanti, principal investigator van StarLight verklaart: "Toen wij een jaar geleden startten met de organisatie van iGrid 2002, hebben wij de wetenschappers uitgedaagd 10 Gpbs verbindingen te benutten. Dat deden zij graag. Zozeer zelfs, dat hun behoeften onze capaciteit overstegen, waardoor de ondersteuning van Level 3 nóg nuttiger is en nóg meer gewaardeerd wordt."
Floris van den Broek, Managing Director van Level 3 stelt: "We zijn trots met de transatlantische verbinding voor de iGrid 2002 Conferentie bij te dragen aan het alom erkende belang van de beschikbaarheid van hoge bandbreedte voor het gezamenlijk uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek met gebruik van geavanceerde applicaties." De toekomstige e-Science infrastructuur vereist zeer krachtige high-end optische netwerken om Grid computing te ondersteunen, dat zich ontwikkelt als de belangrijkste technologie om multi-institutionele en multidisciplinaire samenwerking te realiseren. Technici en wetenschappers gebruiken Internet computing en Grid technieken om data, computers en andere voorzieningen te verbinden tot virtuele laboratoria die instituten, staten, landen en continenten omspannen. Door de totstandbrenging van samenwerkende en multidisciplinaire grootschalige infrastructuren kunnen wetenschappers, ingenieurs en ondernemingen computerkracht, remote instrumenten en supercomputers vanaf elke plek op aarde inzetten.
Level 3 levert SURFnet - waarop 200 instellingen in het hoger onderwijs en het onderzoeksveld zijn aangesloten - 2,5 Gpbs wavelength waarmee NetherLight in Amsterdam voor geavanceerde onderzoeksdoelen wordt verbonden met StarLight in Chicago.
ONTAP
Voor het beschikbaar maken van het tijdelijke circuit voor iGrid 2002 gebruikte Level 3 ONTAP, zijn web-based customer network management en service provisioning system. Dankzij ONTAP levert Level 3 wavelength en privélijnen op het moment dat klanten deze nodig hebben. Level 3 maakt On-Net bandbreedte namelijk in enkele dagen beschikbaar, terwijl andere aanbieders weken of zelfs maanden nodig hebben om transportdiensten te leveren. Hierdoor kunnen klanten hun netwerkaankopen rechtstreeks aan opbrengstmogelijkheden koppelen, in plaats van geld uit te geven op basis van speculatieve lange termijnramingen. Met ONTAP kunnen klanten via een web-based interface ook de voorraad capaciteit en prijzen van Level 3 nagaan, evenals capaciteit reserveren, circuits bestellen en hun netwerk managen.
Over Level 3 Communications
Level 3 Communications (Nasdaq: LVLT) is een internationale onderneming voor communicatie- en informatiediensten. Level 3 levert een breed pakket aan diensten, waaronder IP-diensten, breedbanddatatransport en de eerste diensten in de markt die gebaseerd zijn op Softswitch (brug tussen analoge en digitale telefoonnetwerken). Het Internetadres van Level 3 is www.Level3.com.

De onderneming biedt informatiediensten via zijn dochtermaatschappijen (i)Structure, Corporate Software en Software Spectrum. (i)Structure is een Application Infrastructure Provider die gemanagede IT-infrastructuur diensten aanbiedt waarmee ondernemingen hun IT-activiteiten kunnen uitbesteden. Het Internetadres is www.i-structure.com. Corporate Software en Software Spectrum ondersteunen Fortune 500 bedrijven bij het aankopen, implementeren en managen van software. De Internetadressen hiervan zijn http://www.corporatesoftware.com
http://www.softwarespectrum.com.

Over StarLight
StarLight, de optische STAR TAP, is een innovatieve optische infrastructuur en testterrein voor netwerkdiensten voor high-perfomance applicaties.
StarLigth, dat is opgericht door de National Science Foundation, is ontwikkeld door de Electronic Visualization Laboratory (EVL) aan de University of Illinois in Chigago, het International Center for Advanced Internet Research (iCAIR) aan de Northwestern University en de divisie Mathematics en Computer Science van het Argonne National Laboratory, in samenwerking met CANARIE in Canada en SURFnet in Nederland.



Ingezonden persbericht