Gemeente Eijsden

Nieuw logistiek centrum op de tekentafel

Het is algemeen bekend. De beide gemeentelagers verkeren in een slechte onderhoudstoestand. We hebben het dan niet eens over alle eisen die voortvloeien uit de arbeidsomstandighedenwetgeving. Verder is het werken vanuit twee lagers niet altijd even praktisch. Kortom, een nieuw lager is een langge-koesterde wens van de mensen van de gemeentelijke afdeling grondbeheerszaken.

Na lang wikken en wegen besloot de raad een nieuw lager te bouwen. In het vervolg spreken we overigens van een logistiek centrum. Deze week presenteerde architect André Scherpenisse tijdens de commissievergadering zijn eerste schetsen voor het nieuwe gebouw dat op het bedrijven-terrein Eijsden moet verrijzen. De eerste indruk is dat het om een praktisch en fraai ontwerp gaat . Een kantoorgedeelte wordt verbonden met een ruime remise. En aan het einde van het gebouw komt ook nog de zoutopslag. Het kantoorgedeelte heeft werkruimten, een kantine, douches, werkkasten etc. In de remise kunnen alle voertuigen worden geparkeerd. Vijf - de foto gaat nog uit van vier poorten - grote poorten geven toegang tot deze remise, zodat alle voertuigen afzonderlijk naar buiten kunnen worden gereden. Er hoeft dus niet onnodig met bussen en vrachtauto's geschoven worden. Het terrein rond het gebouw is zodanig groot, dat allerlei zaken opgeslagen kunnen worden.

De architect koos voor een speels gebouw met veel natuurlijke materialen. De foto hiernaast geeft een impressie van de opzet van het gebouw.

De commissie adviseert de raad een werkkrediet voor de verdere planontwikkeling beschikbaar te stellen. Het gaat dan om een bedrag van 71.000. De raad moet hier op 8 oktober een definitieve uitspraak over doen. Dan is het farce majeur en kunnen de plannenmakers echt aan het werk. Definitieve ontwerpen, bestektekeningen, bouwvergunning, aanbesteding en bouw. Al deze elementen volgen elkaar dan in snel tempo op. Volgens de planning van de architect moet het logistiek centrum dan in de loop van 2003 gerealiseerd zijn.