Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-09-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.00 uur

Jongen geslagen

LOPIK Op zondag 22 september deed een jongen aangifte van het feit dat hij op zaterdagavond 21 september was mishandeld.

De 17-jarige jongen uit Oudewater bevond zich op zaterdagvond in een horecagelegenheid in Lopik. Rond middernacht zag hij een jongen die hij kende. De 17-jarige jongen wist dat die jongen enige weken geleden ruzie had gehad met een vriend van de 17-jarige. Daarom liep hij nu naar de jongen toe en zei dat hij er niets aan de ruzie kon doen, maar de jongen reageerde niet.

Even later kwamen meerdere vrienden van de jongen naar de 17-jarige jongen uit Oudewater toelopen. Hij werd door een meisje en jongen meerdere malen in zijn gezicht gestompt, waarna hij wegliep. Hij hield aan de mishandeling een dikke onderlip en een pijnlijke kaak over. Door de politie wordt een onderzoek naar deze mishandeling ingesteld.

Motorrijders gewond

LOPIK Op zondag 22 september raakten meerdere motorrijders bij een ongeval betrokken. Twee van hen raakten gewond.

Rond 16.00 uur reed een groep van negen motorrijders over de Damweg, komende uit de richting van Lopik en gaande in de richting van Oudewater. Voor hen reed een automobilist. Vanuit de richting van Oudewater kwam hen een groep van ongeveer 20 motorrijders tegemoet. Om deze groep te laten passeren, stopte de automobilist in een uitwijkhaven. De achter hem rijdende motorrijders merkten dat niet allemaal tijdig op. De voorste motorrijder kon nog tijdig stoppen, die daarachter raakte zijn voorganger licht, maar kwam niet ten val. De volgende motorrijder ging onderuit en die daarachter, een 38-jarige vrouw uit Zwaag, vervolgens ook. Zij gleed met haar motor door en werd vervolgens door een 49-jarige motorrijder uit Den Bosch aangereden. Deze hoorde bij de hen tegemoetkomende groep van 20 motorrijders. Ook de 45-jarige motorrijder uit Leiden, die achter de vrouw uit Zwaag reed, ging onderuit en kneusde daarbij zijn hand.

De traumahelikopter en ambulance kwamen ter plaatse. De 38-jarige motorrijdster werd met een hoofdwond en rug- en beenletsel per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht en is daar opgenomen.

Berover en beroofde aangehouden

NIEUWEGEIN Op zondag 22 september is een berover aangehouden. Ook zijn slachtoffer en een familielid van hem werden aangehouden.

Rond 22.00 uur kreeg de politie de melding dat op de Richterslaan een man door drie personen zou worden mishandeld. Vervolgens zouden twee autos zijn weggereden. Onderweg naar de Richterslaan zagen politiemensen één van de autos rijden. Uit de auto stapten drie mannen met het verhaal dat zij een verdachte in de auto hadden zitten die zij zojuist voor een poging van beroving hadden aangehouden.

Op de Richterslaan verklaarde een getuige dat de drie bovengenoemde mannen zojuist de verdachte die zij zeiden te hebben aangehouden, hadden mishandeld. Om het één en ander uit te zoeken werden alle betrokkenen naar het politiebureau gebracht.

Daar verklaarde een 22-jarige man uit Nieuwegein dat hij zijn bromfiets op internet te koop had aangeboden. Daar hadden twee mannen op gereageerd en zij bekeken op zondagavond 22 september op de Richterslaan de bromfiets. Vervolgens probeerden beiden de 22-jarige man van zijn bromfiets te beroven. Dat mislukte toen een familielid van de 22-jarige hem te hulp kwam. Beide daders gingen er vandoor, maar een van hen kon door het familielid en een vriend worden aangehouden. Daarbij zou de berover zijn mishandeld, hetgeen door een getuige werd gezien.

De berover, een 17-jarige jongen uit Den Haag, werd voor de poging tot beroving aangehouden. De 22-jarige Nieuwegeiner, alsmede zijn 25-jarige familielid uit Nieuwgein en een 23-jarige vriend uit Nieuwegein werden aangehouden voor mishandeling van de Hagenaar. De politie stelt een nader onderzoek in naar wat er precies is gebeurd.

Man aangehouden

IJSSELSTEIN In de nacht van zondag 22 op maandag 23 september is een man voor het spuiten van traangas aangehouden.

Rond 02.55 uur bevond een 20-jarige (woonplaats nog onbekend) zich in een horecagelegenheid in IJsselstein. De man was dronken en gedroeg zich vervelend, waarop de uitbater besloot hem uit de zaak te zetten. Terwijl hij de man de toegangsdeur uitduwde, spoot de man hem met traangas in het gezicht. De uitbater slaagde er wel in de deur te sluiten, waarop de verdachte nog traangas door de brievenbus naar binnen spoot. Daardoor klaagden meerdere klanten over pijn in hun ogen.

De uitbater is met een medewerker achter de verdachte aangegaan en zij konden hem op straat aanhouden. Zij droegen hem aan de gewaarschuwde politie over. Het busje traangas werd in beslag genomen. De man is in het politiebureau ingesloten.

Straatroof IJSSELSTEIN Zondagavond vond op de Castor een beroving plaats waarbij een vrouw gewond raakte.

Een 29-jarige vrouw uit IJsselstein stapte omstreeks 22.55 uur uit de tram bij de halte Clickhoeve. De vrouw liep via het fietspad in de richting van de flats. Ter hoogte van de flats werd zij aangesproken door een onbekende man die vroeg of alles in orde was met haar.

De vrouw antwoordde positief en wilde haar weg vervolgen. De onbekende man sloeg hierop zonder enige aanleiding met zijn paraplu op het hoofd van de vrouw en probeerde haar tas weg te nemen. Het slachtoffer hield haar tas vast, maar viel op de grond waardoor de verdachte toch kans zag de tas mee te nemen.

De vrouw werd door ambulancepersoneel behandeld aan een hoofdwond. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district lekstroom, tel.: 0900 88 44.