Politie Midden- en West Brabant

District Tilburg

Datum: 23/9/2002
Auteur: Desiree Brabers

Cv-ketel vat vlam
Zondagavond, 22 september, rond de klok van 21.00 uur, kreeg zowel politie als brandweer, de melding van een woningbrand aan de Albert Schweitzerstraat te Goirle.
In de woning bleek dat de Cv-ketel vlam had gevat. De 53-jarige bewoner wilde zijn Cv-ketel starten, wat niet geheel naar wens verliep. De stoppen sprongen eruit. Nadat de stoppen beneden opnieuw geactiveerd werden wilde de bewoner zijn Cv-ketel opnieuw opstarten. Zover kwam hij niet want eenmaal boven sloegen de vlammen uit de ketel. Het lukte de bewoner zelf de brand te blussen. Hij liep hierbij wel brandwonden op aan beide handen.

Twee autos uitgebrand
Op maandagmorgen, 23 september, rond 04.30 uur rukte de brandweer uit naar het Schotelplein te Tilburg in verband met twee autobranden. Op het Schotelplein trof men een personenauto, een zwarte Cadillac en een vrachtwagen aan die beiden in brand stonden. Beide voertuigen zijn eigendom van dezelfde eigenaar, die op dat moment niet thuis was. De brandweer bluste beide branden. Er is sprake van opzet omdat op beide voertuigen restanten van een molotovcocktail aangetroffen waren. De politie zal de zaak onderzoeken.