MINOLTA

De DiMAGE Xi van Minolta: bekroond ontwerp

De DiMAGE Xi van Minolta: bekroond ontwerp, nu met 3,2 megapixels

Langenhagen, Duitsland - Met de lancering van de DiMAGE Xi van Minolta slaat het alom bekroonde ontwerp van zijn voorganger een nieuwe weg in van lifestyle functionaliteit door de toevoeging van aantrekkelijke nieuwe eigenschappen. Door een nieuwe CCD wordt de DiMAGE Xi 's werelds kleinste en lichtste digitale camera met 3 megapixels, 3x optisch inzoomen en met een 4x digitale zoomfunctie. De ultra compacte camera heeft de snelste opstarttijd(1), zodat op elk willekeurig moment foto's van uitstekende kwaliteit kunnen worden gemaakt.

Bekroond lifestyle ontwerp met nieuwe functionaliteit

De DiMAGE Xi is een volwaardige opvolger van de DiMAGE X, die bekroond werd met de TIPA-prijs (Technical Image Press Association) voor 'Best Design in Europe' van het jaar 2002-2003, en werd uitgeroepen tot 'European Digital Compact Camera of the Year 2002-2003' door EISA (European Imaging and Sound Association.) De camera, nu met een effectieve 3,2 megapixels 1/2.7-type interline primary colour CCD en een 4x digitale zoomfunctie, kan zich beroemen op een spot autofocus mode, CxProcess voor levendige, natuurlijke beelden en een e-mail kopieerfunctie die de beeldfile automatisch verkleint zodat deze snel en gemakkelijk per e-mail kan worden verstuurd; al deze eigenschappen in combinatie met Minolta's DiMAGE Viewer.

Minimale afmetingen met een maximale prestatie

De DiMAGE Xi, die slechts 84,5 x 72 x 20 mm groot is en 135 gram weegt, is uniek in zijn klasse. De camera past in iedere jaszak of tas dankzij de revolutionaire 3x optische zoom die, hoewel gelijk aan een 37-111 mm lens op een 35 mm camera, slechts 17,9 mm diep is door een kwalitatief hoogwaardig prisma dat het optische pad als het ware 'opvouwt', waardoor de lens niet meer buiten het slanke profiel van de body steekt. Deze geavanceerde zoomtechnologie draagt bij aan de supersnelle opstarttijd van de DiMAGE Xi van 1,2 seconden vanaf het aanzetten tot het vastleggen van het beeld, de snelste opstarttijd onder vergelijkbare camera's.

Door de nieuwe spot AF mode kan de autofocus van de DiMAGE Xi zich nu uiterst nauwkeurig richten op een bepaald onderdeel van het beeld, bijvoorbeeld op een gezicht uit een groepsfoto waarbij het resultaat nog preciezer is. In de gewone AF mode plaatst de fotograaf het onderwerp ergens binnen de AF frames, waarna de DiMAGE Xi de rest doet. Minolta's CxProcess die scherpte, kleur en contrast regelt en ruis tot een minimum beperkt, staat garant voor de beste beeldkwaliteit en voor levendige, natuurlijke foto's; de warmte van de menselijke huid of de rijke, subtiele schakeringen in gebladerte worden net zo fijn weergegeven als ze met het oog worden waargenomen.

De DiMAGE Xi is samen met alle overige digitale beeldproducten van Minolta te zien op de Photokina, bij de stand van Minolta, G18 in hal
1.2.


Over Minolta

Minolta Co., Ltd. is marktleider op het gebied van beeldinformatie en optische producten in 33 landen ter wereld. De Minolta Group bestaat uit 95 bedrijven met in totaal 22.000 werknemers. De groepsomzet voor de periode tot eind maart 2002 bedroeg 3,9 miljard, waarbij 80% van de omzet buiten Japan werd behaald. Minolta legt grote nadruk op de handel in kopieerapparaten en printers, vooral op het gebied van kleurenprestatie, en bevordert strategische allianties met andere industrieën. Voortbordurend op haar sterke aandeel in de optische technologie die in de jarenlange ervaring als fabrikant van camera's werd opgebouwd, heeft Minolta zich ten doel gesteld een concern te worden dat producten en diensten aanbiedt die essentieel zijn op alle gebieden van digitale beeldinformatie.

(1) Per 1 september 2002

Terminologie en productnamen kunnen handelsmerken of gedeponeerdehandelsmerken zijn van hun betreffende eigenaren en worden hierbij erkend.

Foto's zijn beschikbaar op: www.minolta-image-database.com - beperkt gebied

Minolta Europe GmbH
Lydia Kirchel
Tel.: +49(0)511 7404 401
E-mail: Lydia-Kirchel@minoltaeurope.com
www.minoltaeurope.com

23 sep 02 11:17