Gemeente Deventer

Enquête voor herinrichting uiterwaarden aan IJssel

Wat willen Deventernaren in de uiterwaarden aan de IJssel? Dat is wat studenten van de Saxion Hogeschool IJselland samen met de Stichting IJssellandschap aan de hand van enquêtes vanaf 23 september onderzoeken.

Doel van de enquête is het achterhalen wat de Deventer bevolking nu graag wil zien in de uiterwaarden van de IJssel en hoe zij daar wensen te recreëren. De informatie die hieruit naar voren komt, wordt dan gebruikt bij het herinrichten van de uiterwaarden, zoals bijvoorbeeld de Keizers- en Stobbenwaarden.

Tevens zijn organisaties als de gemeente Deventer, provincie Overijssel, en adviesbureau Alterra betrokken bij de herinrichting van de uiterwaarden bij Deventer door de Stichting IJssellandschap.

In de periode van 23 september 2002 tot en met 4 oktober 2002 gaan een zestal studenten enquêtes afnemen onder de Deventer bevolking. Dit gebeurt op locaties verspreid over de hele gemeente. Zo wordt geprobeerd de mening van de Deventernaar te peilen. Tevens wordt een selectief aantal verschillende doelgroepen persoonlijk benaderd. Enkele klassen van de middelbareschool krijgen via hun aardrijkskundeleraar de enquête uitgereikt. Een aantal basisschoolleerlingen uit de groepen zeven en acht krijgen de enquête via hun leraar en allochtone Deventernaren worden benaderd tijdens avondcursussen. Ook de ouderen worden benaderd tijdens bijeenkomsten van seniorensociëteiten.

Wanneer u nog niet benaderd bent, kunt u hier de enquête online invullen. Hartelijk dank voor uw medewerking.