Gemeente Nijmegen

>

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 3299111
Telefax (024) 3292378

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

Vervolgvel

persinformatie

Datum 23 september 2002 Nummer persbericht p148

Pskov wil Nederland-Rusland centrum.

Pskov wil samen met de gemeente Nijmegen de mogelijkheden onderzoeken van een Nederland-Rusland Centrum. Het is de bedoeling dat dit centrum zich met name zal richten op de band Nijmegen-Pskov. De gemeente Nijmegen stuurt in oktober 2 stagiaires naar Pskov, die met de initiatiefnemers gaan samenwerken.

Het Nederland-Rusland Centrum wil met behulp van taalcursussen Nederlands en inleidingen over Nederland de inwoners van Pskov meer betrekken bij de stedenband met Nijmegen. De gemeente Nijmegen ondersteunt het initiatief door twee stagiaires van de Hogere Europese Beroepen Opleiding naar onze zusterstad te sturen. Zij willen onderzoeken hoe groot het draagvlak voor het nieuwe centrum is en wat een goede programma-invulling kan worden. Ze gaan ook op zoek naar externe financieringsbronnen. De stagiaires werken onder andere samen met de Nederlandse Taalunie, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het Consulaat-Generaal in St. Petersburg.

Nijmegen onderhoudt sinds 1988 een hechte stedenband met het Russische Pskov. Beide steden zien de wederzijdse betrokkenheid van hun inwoners als belangrijk doel van de band.
Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Janine Adriaansens, doorkiesnummer 3292380


---
Alle informatie in dit emailbericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht.